miercuri, 31 decembrie 2008

+ Poezie 7 Cer Cerului in Anul Nou!




Cer Cerului in Anul Nou!


Privind spre cerul luminat de stele
Zambind plin de lumina spre ele,
Ma rog Tatalui cel Sfant din ceruri
Sa asculte ale mele umile cereri.

Ajuta-ma Doamne! 
Sa aduc implinire
Celor ce am ales sa le fac in al Tau Nume,
Sa aduc prin Tine
 Sufletului meu sfintire
Si multa iubire celor din intreaga lume.

Fii Doamne!
 In Anul cel Nou alaturi de mine
Sa am in simtirile mele
De-acum inainte bucuria mantuirii mele,
Sa ma sfintesti cu Lumina Ta Sfinte Doamne
Ca sa aduc implinire lucrarii minunilor Tale.

Iti multumesc in slava tie Doamne pentru toate
Cele trecute sau cele ce vor veni de acum in lume.
Iti multumesc pentru primirea rugaciunilor toate
Slava Tie Doamne pentru toata iubirea din lume!

Alchimiel, 31 decembrie 2008

miercuri, 24 decembrie 2008

+ Şamanism 1 Origine

ATENTIE!!! Ceea ce am sa prezint mai jos este doar o teorie. Prezint o ipoteza, o varianta dintr-o infinitate de variante.




Cati dintre voi ati auzit de misticii Shamani (Şamani) ce luau formele animalelor, vindecau orice boala, controlau natura, aveau puteri "paranormale" si puteau comunica cu "Zeii"? Ciudate fiinte nu-i asa?
Shamanismul este o stiinta spirituala lipsita de dogme si interpretari proprii ale practicantilor ce a fost revelata oamenilor de catre Dumnezeu prin "Zei". O sa intrebati acum de ce prin zei? Ei bine o sa va explic acest concept mai incolo.
Se spune ca a aparut in Asia Septentrionala fiind practicata mai ales prin zona Siberiei. Sincer eu nu sunt de loc deacord cu aceasta afirmatie atata timp cat este acel element de nesiguranta in cazul identitatii acesteia si lipselor de dovezi. Stiinta aceasta fiind raspandita aproape in toate marile culturi ale lumii(sau zone ale pamantului).
Practic in acest subiect voi trata originea cuvantului ŞAMAN si raspandirea lui in lume si procesul care a favorizat acest lucru.
Şamanul am reusit sa il indentific in civilizatia ariana(geto-dacii) in acel mesager al zeilor, care putea deasemnea sa intruneasca toate acele calitati pomenite la inceputul subiectului acesta. Pentru siguranta am incercat sa traduc cuvantul șaman(shaman) din limba ariana gasindu-i originea in cuvantul kşaman(kşa = zeu, iluminare, mantuire).
kşaman = zeu in devenire; mesager al zeilor; reprezentant al zeilor pe pamant; iluminat; mantuit
mokşan(mokşa =eliberare) = eliberat (de ignoranta)
Zalmoksa(Zalmoxe) = Dumnezeul Eliberarii , Dumnezeul zeilor
/// Zal = Dumnezeu ///

Acum ca am gasit originea cuvantului sa intarim cu ceva dovezi. In zona noastra avem şamanismul "ramayan" ce se trage din şamanismul arian perfectionat de Rama(Conducatorul Imperiului Ramayan care avea capitala undeva mai la Nord de Piatra Neamt acum 9000 de ani) care acum este practicat de pustinicii nostrii(doar primele initieri-nu stiu exact cate- din cele treisprezece) sau de anumiti calugari mai plini de har precum a fost Arsenie Boca (ce intruneste o parte din calitatile kşamanilor) care avea clarviziunea, clarauditia, putea vorbi cu animalele si purta un dialog continuu cu "Zeii"(Sfintii, Ingerii, Iisus, Maica Domnului). Multi oameni care au mers la aces preot deosebit s-au vindecat sau daca erau demonizati au fost exorcizati. Exorcizarile inca se practica in jurul mormantului sau si se simte puterea rugaciunilor la Crucea lui, semn ca este un sfant (si un "zeu" autentic caci da ascultare rugaciunilor). Pentru toti cei interesati de aceasta ramura şamanica si care doresc initierile acesteia(inca mai sunt pastrate o parte din initieri) incercati prin pustnici si de va veti arata vrednici a fi shamani or sa va initieze, iar daca nu or sa va respinga.
Vechii "kşamani" bineinteles ca nu se rezumau la nivelul pusnicilor de astazi. Ei aveau misiuni foarte grele in comunitatile care traiau, iar initierile lor erau mult mai grele decat cele din ziua de astazi, uneori acestea provocand chiar moartea initiatului pe acest. Dar vom vorbi alta data despre aceste lucruri.
Acum intrebarea "cum s-a raspandit?"
Acum aproximativ 7800 de ani Marea Meditarana ce si-a varsat apele peste Marea Neagra (ce era un lac destul de mare la vremea aceea) a obligat pe arianii(geto-dacii) din acea zona sa se mute pe alte ogoare astfel s-a format Imperiul Arian (cuceriri sau doar civilizarea populatiilor din Asia devenid mai mult un imperiu cultural si de agricultori), tot aici intra si formarea poporului sumerian (un trib arian din zona Cernavodei se uneste cu un trib semit din Asia; sumerian = semit + arian ; acest lucru este povestit in istoria formarii poporului sumerian). Astfel s-a raspandit si şamanismul in lume ajungand chiar si in Siberia. Anumite triburi ariane (triburi ale populatiei ainu - migratorii - sau alte poplatii) ajungand chiar la populatiile din America pana in Mexic si Brazilia de unde s-a raspandit in continuare imbunatatind practicile locale.
Bineinteles ca shamanismul raspandit a fost adaptat locurilor si traditiilor respectivelor culturi diversificand astfel natura sa prin inmultirea tehnicilor aplicate si perfectionarea lor. Cu timpul aceasta stiinta a devenit tot mai necunoscuta mai ales in ultimii 500 de ani datorita "evolutiei"(decaderii spirituale mai degreaba) noastre.

Shamanismul siberian(din Siberia) se trage din şamanismul ramayan(de la "zei" - kşa -) si pastreaza multe din caracterele acestuia desi in ziua de astazi shamanii nu mai au aceleasi puteri ca cei din trecut. Puterea lor fiind limitata datorita putinelor initieri ramase din acele timpuri.
Pastarea acestei stiite in aceasta zona a fost posibila datorita faptului ca aceasta nu a prezentat un interes politic pentru marile puteri din jur si nici un pericol pentru acestea. Astfel dezvoltarea ei nu a fost influentata.
Cunoasterea spirituala din India, Tibet, Siberia, etc. provine de la "zei" ce au venit din DA.KŞA - Ţara Zeilor (da=ţara; kşa=zeu). Aceasta tara este Aria in care locuiau ariani care in cele mai multe cazuri au fost un popor pasnic ce au impartit cu toate popoarele cunoasterea ce o aveau.
Ariani: geto-dacii(ce locuiesc in Inima Ariei - Da.Kşa), grecii(Sudul Ariei), gotii(Nord-Vestul Ariei), celtii(Vestul Ariei), slavii(Estul Ariei). Acestea sunt popoarele principale plecate din Inima Ariei(zona Istro - Carpato - Danubiano - Pontica). Mai sunt si alte popoare ariane prin influenta culturii, dar nu de sange(Indienii, presumerienii -aici apare putin de sange deoarece sunt semiti +ariani -).


Mai adaugam sau corectam pe parcurs. Am avut parte de multe intreruperi sper ca a iesit ceva bun si inteles de toata lumea.
In urmatoarea postare despre shamanism o sa incercam sa "observam" cam ce fel de tehnici foloseau acestea, pentru ce si cum le foloseau. Eventual pe parcurs o sa incercam si ceva initieri.

Pana atunci Sarbatori Fericite!!!

Alchimiel , 24 decembrie 2008

marți, 23 decembrie 2008

+ Poezie 6 Scrisoare la Stramosi

Scrisoare la Stramosi


Dragi Stramosi sfintiti de Dumnezeul tarisoarei noastre,
Aveti de la noi scrisoare si va rugam sa-i dati primire:

Ca va plagem noi nevrednicii c-am pierdut a voastra mostenire
Si va imploram iertati-i pe aceea ce-au negat al vostu nume in sfintire.

Luminate faceti ale noastre inimi, caci de la voi am invatat iubire,
Si al vostru falnic nume il ducem in vesnicia clipelor de nemurire.

Ati aparat voi bogatia tarii trecand prin numeroase lupte de-ncordare
Si al vostru sange ati scurs pe sabie in cinstea libertatii noastre.

Va plangem noi nevrednicii si ne cerem umili iertare
Pentru c-am patat al vostru nume cu pacate de tradare.

Veniti, starpiti dusmanii tarii, pe aceea care au tradat demult fugind de-ostire
Veniti in ajutorul nostru,veniti sa-i doboram pe dusmanii terisoarei noastre!

Cu drag si dor de libertate in sfintire,
A voastra credinciasa Sfanta Ostire!


Alchimiel, 23 decembrie 2008
dupa o poezie scrisa la inceputul lui 2007
!!!In cinstea stramosilor nostri!!!

Invataturi Budiste 2

Alt subiect de meditat care se leaga de precedentul:

Buddha se plimba cu alaiul sau si la un moment dat i-a iesit un om in fata:
"O! Buddha, de 10 ani meditez si am ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu exista!"
"Taci, ii spune Buddha, ca exista!"
Pleca mai departe inteleptul si ii iese alt om in fata:
"O! Buddha, de 15 ani meditez si am ajuns la concluzia ca Dumnezeu exista!"
"Taci, ii spune Buddha, ca nu exista!"
Pleaca mai departe si da de altul:
"O! Buddha, de 20 de ani ma chinui cu meditatia si sa-mi fie cu iertare, dar nici acum nu stiu daca exista Dumnezeu sau nu!"
"Stii ce, nici eu nu stiu!" ii raspunse Buddha.

Invataturi Budiste 1

Un subiect de meditatie pentru toata lumea:

"Maestre, aici in sat traiesc o multime de ermiti si intelectuali care se complac intro continua disputa, unii spunand ca lumea este infinita si eterna, ceilalti ca ea este finita si muritoare ; unii spun ca sufletul moare impreuna cu corpul in timp ce ceilalti ca el traieste etern si asa mai departe. Ce poti sa spui Maestre in ceea ce ii priveste ? " 
Privindui, Buddha le-a raspuns :
"Candva, demult traia un rege care chemandu-si servitorii le-a spus : 
Adunati-va cu totii, servitori credinciosi, apoi mergeti de strangeti la un loc pe toti oamenii nascuti orbi din imparatie, pentru a le arata un elefant "
"Prea bine, marite rege" au spus servitotii, dupa care fiecare a plecat spre a indeplini voia regelui lor.

Cand toti cei nascuti orbi au fost adunati in locul desemnat de rege, acesta a venit in mijlocul lor si le-a spus, " Acesta este un elefant ".Apoi unui orb i-a prezentat capul elefantului, altui orb i-a prezentat trompa, altuia urechea si asa mai departe, spunandu-i fiecaruia ca ceea ce i-a aratat a fost un elefant.

De fiecare data regele cand prezenta elefantul unui orb, il intreba pe acesta, " Asadar orbule, ai vazut cum arata un elefant ? Spune-mi acum, ce fel de lucru este un elefant ? "

Cei carora li s-a prezentat capul elefantului au spus ca elefantul este ca o oala. Apoi cei carora li s-a aratat urechea au spus ca elefantul este ca un cos de fructe ; cei carora li s-au aratat coltii de fildes ai elefantului au spus ca elefantul este ca un plug, cei carora li s-au aratat trunchiul elefantului au spus ca elefantul este ca un granar ; cei carora li s-au aratat picioarele au spus ca elefantul este ca si coloana care sustine un templu ; cei carora li s-au aratat coada au spus ca elefantul este ca o perie.

Apoi toti orbii adunati in aceea piata au inceput sa se imbranceasca si sa tipe, " Asa arata elefantul ! ", " Ba nu, elefantul arata asa ! ", " Ba da! ", " Ba nu! ". In curand lucrurile au scapat de sub control si orbii s-au luat la bataie.

Apoi maestrul a incheiat, spunand : " La fel sunt si acesti predicatori si intelectuali care vorbesc la nivel teoretic de lucruri pe care ei nu le-au vazut….. Prin ignoranta lor sunt exact ca orbii din povestea cu imparatul : certareti si deformand realitatea intr-un fel sau altul "

luni, 22 decembrie 2008

+ Poezie 5 Marea Opera

Marea Opera

Se pune in creuzet Magnesia
Spargand cu Alkahest materia
Stopam evacuarea Mercurului
Simtind placutul miros al Sulfului.

Am vazut si negrul Corbului,
Am vazut si Albedo norilor,
Am vazut citrinul Auripigmentului,
Am vazut si Solutio subtilelor.

Acum avem un Rege si o Regina;
Ii imbaiem si ii inchidem in nocturna,
In Camera Nuptiala, faze de Conjunctii
Sa obtinem o Tinctiura de Proiectii.

Daca prin Proiectii obtinem Vulturul
Am gasit comoara, Elixirul Vietii!
Mai puternic si decat Arcanul
Acum avem Magisterii vietii!

Alchimiel, 22 decembrie 2008

In memoria lui Paracelsus
Cel carui ii datoram multa iubire pentru importantele descoperiri in domeniul medicinei si pentru importanta lucrare de alchimie "Ars Alchimica"!

+ Poezie 4 Colind al Zeilor



Colind al Zeilor


A inceput colinda in ceruri sus
Spre mare-a bucurie a zeilor
Caci Stapanul lor, Unicul Iisus
Iar aduce bucurie credinciosilor.


Acum se arata in ceruri astrul
Ce a luminat Pamantul-n seara Sfanta
Cand s-a nascut Iisus in staul
Si ingeri ridicau cantare Sfanta.


C-a venit sa binecuvanteze in lume
Cel lipsit si de pacate fara nume
A venit in al Tatalui nume
Sa ridice in cer intreaga lume!


Alchimiel, 22 decembrie 2008


In cinstea Nasterii Domnului!

duminică, 21 decembrie 2008

+ Poezie 3 Da.ksha - Tara Zeilor

Da.ksha - Tara Zeilor


In vazduhul de strigate amare
Al vechilor daci, fii de ramani,
Se aude lupoaica ce date nastere
Lupilor din ceruri, Fiilor Daksheni!


Urlete de zei, urlete de tunete
De ele se zdrobesc dusmanii
Ce vor a prada bogatie de zeitate
Sub crancenul cer al zeilor mortii.


Plans-au multi prosti de puterea Fiilor,
Dar nu stiau ca luptau impotriva Ariei
Gradina Mamei Sfinte a Fiilor,
Gradina Dakshei!


Alchimiel, 21 decembrie 2008


Pentru Mama Sfanta a Daciei!

+ Medicina Naturista 1 Bitum-Hrana Zeilor



Bitumul - Hrana Zeilor
Multa lume cand aude de Medicina Naturista se gandeste la suplimentele naturale de la diferitele firme ce vand totul la supra pret. Nu contest faptul ca aceste produse nu ar avea succes, dar nu oricine isi poate permite ca in fiecare luna sa cumpere diferite produse naturale pentru el si intreaga sa familie.
Ceea ce o sa va prescriu eu puteti efectiv sa procurati chiar fara bani insa este foarte greu de gasit asa ca o sa ramanem la mana farmaciilor si plafarelor.
O sa incep sa va spun o mica istorie a acestui produs ("aliment sau hrana"?) si cam ce reprezinta el.
In vremurile vechi ale Khem-ului zeii acestuia aveau o hrana speciala extrasa din pamant de catre oamenii ce-i venerau. Acesti zei au fost atestati si fizic, nu doar din punct de vedere spiritual in istoria egiptului. Ei fiind primii conducatori(de origine atlanta) in diferite zone din Europa, Africa si Asia(vestul , sud-vestul). Acestea si-au capatat statutul de zei datorita calitatilor lor supra-umane si au trait cam intre 300 si 500 de ani pe Terra unde au condus omenirea dupa bunul lor plac.
Acesti zei se hraneau cu "hrana zeilor" care era extrasa de oamneni din pamant. Denumirea ei s-a pastrat pana in timpul nostru: "Bitum". Bitumul reprezinta carbonul pur(C), acesta fiind materia prima organica. In vechile texte nu se intalneste denumirea de carbon ci cea de Bitum ca fiind substanta ce se gaseste in toata materia.
Acest produs este folosit si in zilele noastre ca tratament naturist, el se extrage in forma pura din pamant sau petrol. Indicat este cel din pamant deoarece este obtinut natural si nu prin procese chimice ca cel din petrol. Se pare ca acest Bitum regenereaza rapid si echilibreaza organismul eliminand toxinele. Se comercializeaza si in Farmacii sau Plafare(30 de comprimate) pretul sau fiind de aproximativ 30 ron in tara la noi si 7 ron in Republica Moldova.
Zei consumau in forma Pamant, Apa, Aer si Focul din ei. Acest lucru reprezinta o imbinare perfecta a celor IV elemente ale naturii ce se unesc intr-un al V-lea element si anume viata.De ce anume este aceasta reteta atat de importanta? Cum functioneaza ea? Ei bine o sa incerc sa explic :
-Pamantul pur reprezentat de Bitum care este Carbon - C
-Apa pura contine Oxigen si Hidrogen - H2O
-Aerul pur (curat, adica nepoluat) contine Oxigen, Azot si alte gaze de sinteza - O2, N2, ...
-Focul reprezentat de caldura interioara si arderea O2

Bun! Acum avem explicate cele patru elemente.
Din punct de vedere medical hipotalamusul are capacitatea de a forma absolut orice aminoacid ii trebuie corpului nostru. Aceasta functie in schimb este foarte prost intrebuintata datorita necontrolarii emotiilor noastre. In functie de ceea ce simtim in corpul nostru se produc diferite substante vindecatoare sau nocive. De aceea oamenii stresati sunt mai predispusi la diferite boli. Prin controlul asupra emotiilor putem stimula in special glanda pineala care produce Nectarul Zeilor(dar vom discuta alta data despre acest lucru).
Asa ca avem materia prima, avem "fabrica de productie" si cunoastem si reteta: Un amino-acid este format din C, H, O si N (ex: NH3-CH2-COOH - glicina sau acidul alfa-amino-etanoic) si intra in componenta peptidelor care formeaza proteinele. Cat despre vitamine ele au aceeasi baza C, H, O, N(ex: COOH-C6H4-NH2 -se numeste vit. H sau acid para-amino-benzoic).
O sa spuneti apoi ca anumiti aminoacizi si anumite vitamine mai contin in structura lor si alte substante. Ei bine daca va uitati la aer acesta are si alte gaze de sinteza astfel formand cei mai importanti aminoacizi si cele mai importante vitamine. Nu toti aminoacizii necesari organismlui si nici toate vitaminele. Corpul nostru a fost invatat cu anumite sbstante fortat inca de cand corpul nostru era format in pantecele mamei, dar asta nu insemna ca suntem dependenti de ele ci pur si simplu le putem inlocui cu cele primare si cu adevarat folositoare.

Deaceea va recomand 1-2 pastile de Bitum zilnic. Astfel avem sansa pentru o viata mai sanatoasa si longeviva.
Sunt foarte multe persoane care fac un astfel de tratamente si au simtit o diferenta chiar foarte mare in organismul lor: imunitate mai mare, stres redus, vindecare a unor boli(diabet, cancer, multe altele...), lipsa durerilor, vitalitate mai mare, mai multa energie.
Succes si o sanatate cat mai stabila!

PS: Atentie la ce bitum bagati in gura daca nu este de la farmacie sau plafar. Trebuie Bitum pur extras direct din pamant(ca cel de la farmacie si plafar). Bitumul de la cei cu Drumuri si Poduri este bitum industrial adica prelucrat.

Alchimiel, 20 decembrie 2008

sâmbătă, 20 decembrie 2008

+ Alchimie 3 Ouroboros

OUROBOROS ( gr. Ουροβόρος)




Ouroboros este sarpele sau dragonul ce-si musca coada formand un cerc, el reprezentand ciclicitatea materiei, adica continua transformare sau reciclarea acesteia ajungand din nou la forma initiala procesul reluandu-se.
In alchimie acesta reprezinta un simbol al purificarii, conditia fiind ca sarpele sa fie indreptat cu capul in directie levogira (invers acelor de ceasornic) antrenand energii benefice.
Cu timpul datorita anumitor sociatati secrete oculte simbolistica acestuia a capatat forme din ce in ce mai hidoase sau i s-au atribuit orientarile dextrogire(capul orientat pe directia in care se invart acele de ceasornic) ce antreneaza energiile malefice.
In gnosticism acest sarpe reprezenta eternitatea si sufletul lumii.
In crestinism simbolul a fost adoptat ca pecete a materiei.
Ouroboros este considerat de filosofii antici ca fiind prima fiinta materiala a universului, el neavand nevoie de ochi(nu avea ce sa vada), urechi(nu avea ce sa auda), iar gura musca coada (nu avea ce sa manance), el forma infinitul.
Originea sa ar putea fi in Egiptul Antic, dar acest lucru nu este sigur datorita varietatii de locuri in care a fost descoperit, el existand in marea majoritate a culturilor Terrei.

Alchimiel, 20 decembrie 2008

+ Alchimie 2 Tablitele lui Hermes

Tablitele de Smarald a lui Hermes Trismegistus:

„Intai. - Nu spun lucruri nascocite, ci ceea ce este sigur si foarte adevarat.
Al doilea. - Ce este dedesupt e la fel cu ceea ce este deasupra; iar ce este deasupra e la fel cu ce este dedesubt pentru a implini miracolul unui singur lucru.
Al treilea. - Si dupa cum toate lucrurile au fost create printr-un singur cuvant al Unului, tot asa toate lucrurile au fost create din acest Unic Lucru, prin adaptare.
Al patrulea. - Soarele ii este tata,Luna ii este mama, Vintul l-a purtat in pintece, Pamintul ii este doica.
Al cincilea. - El este Tatal intregii perfectiuni a lumii.
Al saselea. - Puterea Lui este fara margini de-i preschimbat in pamint.
Al saptelea. - Separa pamintul de foc,subtilul de grosier,cu bagare de seama si cu judecata.
Al optulea. - Urca cu cea mai mare chibzuiala de la pamint la cer si apoi coboara iarasi pe pamint, si stringe laolalta puterile lucrurilor superioare si ale celor inferioare. Astfel vei dobandi slava intregii lumi si intunericul se va departa de la tine.
Al noualea. - Aceasta are mai multa tarie decat taria insasi, caci stapaneste orice lucru subtil, si poate patrunde orice solid.
Al zecelea. - Astfel a fost creata lumea.
Al unsprezecelea. - De aici purced minunile aci infatisate.
Al doisprezecelea. - Iata pentru ce sunt numit Hermes Trismegistus, avand trei parti ale filozofiei lumii intregi.
Al treisprezecelea. -Ceea ce am avut a spune despre lucrarea Soarelui este complet.”


Asta spun eu ca ar fi o traducere corecta cele de pe net au cuvinte schimbate astfel se schimba sensul frazei sau il modifica putin, dar destul sa nu mai intelegi adevaratul sens.

+ Alchimie 1 Prezentare

Alchimia este o stiinta spirituala revelata omului de catre Dumnezeu prin zeul egiptean THOT de origine atlanta si are ca scop final purificarea sufletului pana la nivelul maxim. Prin purificare si ridicarea vibratiei fiind posibila rapida elevare a sufletului.
Alchimia este de doua feluri:
-interioara;
-exterioara;
Alchimia Exterioara se rezuma la descoperirea Pietrei Filsofale. Aceasta "Substanta Superioara" este o sare de culoare rosu-purpurie ce poate transforma orice metal in aur (aceasta este o metoda de recunoastere a pietrei) si are si proprietatile unui elixir magic ce purifica sufletul(alchimie interioara), vindeca orice boala, confera nemurirea fizica. Calitatea de a purifica si de a ridica vibratia sufletului este cea mai importanta, ea fiind foarte importanta in a doua etapa a alchimiei si anume cea interioara. Scopul principal al Pietrei Filosofale este cel de a fi folosita in alchimia interioara si nu de a produce aur care este decat o metoda de testare a autenticitatii pietrei. De aceea alchimia exterioara si cea interioara sa practica amandoua odata.
Alchimia Interioara se ocupa cu transformarea sufletului, indumnezeirea prin sacralizarea vietii. Acest lucru este posibil prin anumite stiinte spirituale gen pranayama, tao, dao, shamanism(kshamanism; ksha - zeu) si alte stiinte spirituale.

Alchimia este o stiinta in care se regasesc elemente din astronomie, astrologie, shamanism, spiritualism, misticism, metalurgie, arta, fizica si chimie.
"Chimia deriva din alchimie."

Carti de Alchimie ce le recomand tuturor celor care doresc sa urmeze acest drum:

1. "Ars Alchimica" - Paracelsus


2. "Rosarium Philosophorum (Gradina Filosofilor)" - Rosarium Philosophorum


3. "Alchimie si Nemurire" - LU K'UAN YU (Aceasta carte trateaza Alchimia Interioara Daoistica)

Vom completa mai tarziu si cu alte studii importante despre aceasta Stiinta a Stiintelor!

vineri, 19 decembrie 2008

+ Poezie 2 Scapare


Scapare

Plangand in amurg de vise
Dupa iubirea vesnica, acum apusa,
Cum de m-am pervertit eu insumi
Cautand in veac minunata liniste.

Si caut, si caut,...
Ma pierd in cuvinte
Imi aluneca lacrimi pe obraz
Cautand o minune in vise.

Si sper sa gasesc acea alinare
Ce multi o cauta si multi o pierd,
Sper sa invie acea speranta
Ca mai exista scapare din negura noptii.

Zburand prin intuneric...
Ce vad?... O raza?...
Da, un licar de lumina 
Ce vrea sa creasca
Intru a mea scapare!

Alchimiel, 18 decembrie 2008

+ Poezie 1 Zeu din Vis!

Alchimie in Poezie

Zeu din Vis!

Varsand o lacrima,
O picatura de cristal,
Se preschimba-n piatra
Spargand dulcele amar!

Visand la nemurire
Zace-un un gand,
Nestiind de unde anume
Sa culeaga piatra-n fapt!

Varsand a doua lacrima,
De un rosu-purpuriu
Se purifica precum apa
Sa vada cum presare sarea!

Din cele doua farmituri
Aruncate in tarana,
Se formeaza praful cel celest
Pur precum Lumina.

S-a mai implinit un vis!
Bucurati-va voi oameni
Ca a mai aparut un zeu
Din vis!...

Alchimiel, 18 decembrie 2008

+ Introducere in taine

Multi va intrbati: "Ce a patit nebunul asta?"
Ei bine m-am gandit sa-mi fac un blog pe care sa public tot(aproape tot) ceea ce cercetez(sau mai bine spus observ) eu si bineinteles poeziile mele.
Nu va mirati in caz de gasiti ceva observatii sau cercetari structurate in poeme pe langa vasta informatie care doresc sa o public sau sa fac referire la ea. Eventual sa nu va mirati nici cand o sa scriu in diferite pilde oferind cititorului bucuria de a gandi si singur.

Aceasta informatie este structurata in mai multe categorii(oridinea nu conteaza):
- Literatura, Istorie
- Documentare, Filme si Muzica
- Alchimie
- Shamanism (Ksamanism)
- Medicina naturista
- Invataturi Budiste
- Religie si Combaterea dogmelor (religioase si spirituale)
- Legea atractiei
- Spiritualitate
- Radiestezie - Mijloace radiestezice

-etc.

Toate acestea le voi analiza cum cred eu mai bine. Nu oblig pe nimeni sa fie deacord cu mine si nu exclud posibilitatea de a ma insela asupra informatiilor pe care le redau.
Teoriile prezentate de mine sunt personale sau ale altora, si pentru a nu fi nevoint sa intru in polemica cu alte persoane tot ceea ce prezint (cele personale, restul nu comentez) indiferent ca este teorie,observatie, opinie sau creatie proprie sunt pura imaginatie din lipsa de ocupatie.

Toate aceste teorii sau oricare altele de pe acest blog o sa doresc sa le luati ca pe niste observatii. Observatia este cheia invatarii!
Nu doresc sa critic pe nimeni si nici o lucrare a lor! In schimb imi asum dreptul de a face observatii asupra subiectelor in discutie.



Va Multumesc!