sâmbătă, 30 mai 2009

+ Alchimie: Alchimia interioara si Alchimia exterioara


In postarile anterioare despre alchimie am pomenit de mai multe ori cum ca aceasta ar avea doua ramuri si anume cea interioara si cea exterioara!
Diferiti "experti" in domeniu sustin ca practic ar fi doar cea interioara, iar scrierile de alchimie exterioara ar fi doar o metoda oculta de transmitere a invataturii interioare prin intermediul naturii. Fapt perceput doar de cei cu adevarat intelepti spun ei care presupun ca orgoliul i-a ridicat in randul acestora. Eu personal din propria experienta nu pot spune decat ca indiferent de cum este abordata alchimia ea are aceleasi elemente si la interior, si la exterior.
Pentru mine ambele cai alchimice se intercaleaza si duc spre Adevarul Ultim. Nu o poti practica pe una dintre ele fara cealalta. Acest lucru voi incerca sa-l expun in urmatoarele mele postari!
Pentru inceput ca reper al alchimiei interioare am ales invataturile daoiste datorita complexistatii si de asemenea a mobilizarii pe care acestea o cer in practica, iar ca reprezentare a alchimiei exterioare am ales in principal Tractatus Aureus a lui Hermes Trismegistos, Scrierile Paracelsiene si inca vreo cateva fragmente din diverse lucrari alchimice autentice.
Ceea ce o sa spun nu stiu cat de mult o sa fie bine inteles, dar cel care isi foloseste macar a zecea parte din creier va stii sigur la ce ma refer.
Alchimia exterioara se ocupa cu cercetarea Pietrei Filosofale ce se aseamana dupa relatarile mai multor martori cu o pulbere rosu-purpurie (culoarea sangelui) ce are capacitatea de a regenera constant organismul prin purificare spirituala in urma ingerarii sale. Mai exact mai poarta si denumirea de Elixir al Vietii sau Elixirul Nemuririi (Magister al Vietii). O alta proprietate a ei este de a actiona la nivelul atomic al metalelor transmutandu-le in AUR PUR. In final practicantul obtine purificare spirituala, nemurire, prosperitate, anumite calitati paranormale si devine capabil de a rezista intr-un mediu vitreg fara apa si mancare, etc...
Alchimia interioara in schimb se ocupa cu crearea acestui Elixir al Nemuririi direct in organism prin diverse practici cum ar fi yoga daoista. In urma obtinerii acestui Elixir pretios daoistul obtine purificare spirituala, nemurirea, capacitatea de a trai fara hrana si apa, calitati paranormale, etc...
Deci cum am lua-o ajungem la acelasi Adevar! Dar pasii sunt asemenea pe ambele ramuri? Ei bine din ce am observat eu DA. Denumirile in schimb difera, dar uneori sunt si comune! Asa ca pentru a practica corect alchimia e bine sa mergem pe ambele cai si vom vedea apoi de ce!
Indiferent de cale substantele sunt aceleasi. In alchimia exterioara ne va fi destul de greu sa obtinem substanta corecta avand in vedere ca textele vorbesc despre Argintii Vii (apa si fermentul filosofic) ca fiind sulf, oxid de Mg, vitrioli si mai stiu eu ce... Acestea toate din urma nu sunt decat denumiri oculte, iar intre ele si Substantele Magice exista doar anumite asemanari, dar proprietatile sunt total diferite. De aceea in acest caz e bine sa analizam yoga daoista (alchimia interioara) deoarece explicatiile sunt mai pe inteles.
In continuare voi fixa anumiti pasi simpli in care voi prezenta elementele comune dintre cele doua ramuri si modul in care se pot ajuta una pe alta intr-u obtinerea Adevarului Suprem!

Pasul 1. Primul pas indiferent de cale, acestea fiind de ordin spiritual, este purificarea practicantului (aici e bine de retinut practicant si nu tocilar, pardon teoretician... nu prea stiu sa pronunt). Pentru ca lucrarea (Opera) sa dea rod este necesat ca artistul nostru sa aiba foaia impecabila (adica sa fie pur). El trebuie sa renunte la vicii, de a se consuma in diverse discutii fara rost, sa isi calmeze mintea, sa se impace cu Sine Insusi.
In alchimia interioara acest lucru se obtine prin Cultivarea Naturii Supreme. Adica practicantul trebuie sa isi ucida egoul propriu si sa se reindentifice cu Sinele Suprem, Spiritul, Natura, Dumnezeu,... Sa devina Una cu Eu Sunt Cel Ce Sunt! Si sa se curete spiritual si trupeste prin acesta. Aces lucru se realizeaza in timp indelungat datorita egoului (mintea individuala) ce lupta constant pentru a trai.
In alchimia exterioara daca practicantul cunoaste misterele ei atunci el va fi capabil sa realizeze o substanta alchimica speciala din Jupiter si Apa Filosofala (Argint viu) in aprox 3 zile de cuptor. Aceasta substanta prin ingerare va induce acestuaia o stare de constiinta alterata foarte inalta ca vibratie care il va ajuta sa se impace cu Sine Insusi!
Prin combinarea ambelor cai serpuite (vezi caduceul) se va obtine o carare dreapta! Adica ei tehnica dao si o combini cu reteta de alchimie exterioara pentru a obtine purificarea intr-un ritm mai accelerat, dar aceasta implica mai multe conditii despre care voi vorbi in alte postari!

Momentan o sa ma opresc la acest pas deoarece mai sunt cateva lucruri de adaugat!

2 comentarii: