marți, 9 iunie 2009

+ Alchimie: EXPERIMENT ALCHIMIC

Am inceput pe data de 17 aprilie 2009, Vinerea Mare, un experiment alchimic pornind de la planeta Jupiter.
Am inceput in acea perioada datorita influentelor astrologice mai puternice a Soarelui exaltat in luna Aprilie si apoi a Lunii exaltata in luna Mai. Desi in ziua de Vineri este recomandat lucrul pe metalul lui Venus si cel mai indicat este sa incepi operele alchimice de la metalul lui Saturn deoarece are afinitate mai mare, nu mi-am permis sa obtin temperaturi prea ridicate la sublimarea metalelor asa ca am inceput cu metalul lui Jupiter care se topeste pe la aprox. 500 gr. Kelvin (aprox 230 gr Celsius).
Interesant este faptul ca metalul si sulful alchimic s-au combinat si au format o materie noua, dar nu un compus. Substanta a devenit neagra si apoi si-a schimba culoarea in galben si usor spre rosu, Luna nu a sporit datorita lipsei totale a Leului Verde si de aceea culoarea alba dintre negru si galben lipseste total.
Substanta din experiment ajunge la culoarea de un rosu-purpuriu in ultima etapa si anume cea desavarsita! Reteta folosita a dus la esenta explicata in Tratatul " Archidoxes Magicae (Arhidoxiile Magiei)" scris de Philippus Theophrastus Aureolus Bombastus von Hohenheim (Paracelsus Trismegistos, printul Artei) in Capitolul VII (Despre Spiritul lui Jupiter).
Calitatile acestui tratament paracelsian sunt de a indeparta ulcerele canceroase si fistulele dupa cum spune acesta! La acestea mai adaug si ciroza, conform spuselor unui breslas care a experimentat acest lucru! Aceasta esenta are si calitati spirituale importante si anume poate ajuta la dizolvarea egoului si la realizarea Sinelui Suprem ca Agent Alchimic Macrocosmic Exterior!
Atentie!!! Nu incercati aceasta acasa!!! Substatele si procesul sunt cunoscute doar de cei initiati in arta Spagyrica! Denumirile substantelor sunt oculte si nu releva reteta exacta!

Desi initial nu am vb prea multe despre experiment o sa postez si poze!

12 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragul meu, eu nu cred ca ai inteles nimic... apucate putin de dao!!!E alchimie interioara!

    Substatele si procesul sunt cunoscute doar de cei initiati in arta Spagyrica! Denumirile substantelor sunt oculte si nu releva reteta exacta!

    A... nu cred ca stii ce este alchimia... absolut de loc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari. Uneori e mai bine daca astepti pana apar Dragoni luptand pentru ca florile sa se vada in Stejarul cu scorbura.

    Cu multa stima si respect, Cosmin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Influenta planetara a scazut extraordinar de mult...
    Ms mult!...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mario Barangea


    Alchimia este o arta ce imbina stiinta, spiritualitatea, astrologia, religia, minerologia, chimia, fizica, etc...

    Ce este dedesubt este asemenea cu ce este deasupra, ce este deasupra este asemenea cu ce este dedesubt... cam asa spunea Hermes prin tabla lui.

    Se lucreaza cu spiritul substantei si nu cu substanta!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, dar negul ala tre sa-l obtii primavara,... in aprilie,... in zodia berbec si albul trebuie in mai in zodia taur...Si nu spune nicaieri ziua a opta!... pot fi si anul al optulea...
    Si se lucreaza cu spiritul substantei deoarece la sustanta renunti de mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari. Va doresc sa ajungenti la stadiul in care sa puteti considera ca este suficient sa folositi doar minereu de fier si apa de roua pentru a incepe si a finaliza Opera. De preferat, independent de conditiile astrologice sau de perioada din an. In definitiv Spiritul este o substanta distincta, aparent lichida, luminoasa, argintie, inaccesibila celor care nu o cunosc in mod fizic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc. Alchimia ca orice alta stiinta este supusa legilor creatiei in aceeasi masura ca orice alta stiinta... Se poate incepe de la minereul de fier, insa dureaza ceva mai mult si ai nevoie de mai multe...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce calitati ar trebui sa posed pentru a putea fi initiat in tainele alchimiei ? Mi se pare extraordinar ce au realizat dealungul timpului marii pioneri ai alchimiei , si cel mai mult ma impresioneaza faptul ca toate studiile si experimentele sunt facute cu un scop nobil si nu unul materialist . Si nu pot sa nu observ o stransa legatura ideologica si mentalista intre francmasonerie si alchimie , o legatura pozitiva cred eu . As fi cel mai fericit numai sa pot sa asist la un experiment sa pot observa toate reactiile si rezultatul final . As putea sa spun in sfarsit " Magia " exista ! Multa stima si mult respect !

    RăspundețiȘtergere
  11. Salutare Ady! Imi cer scuze ca sfaram legatura intre francmasonerie si alchimie. Daca exista printre acestea adepti ai alchimiei foarte bine. Imaginile alchimice autentice insa nu au nici o treaba cu simbolistica francmasona. Acestea cei drept fascinati de puterea acestei arte au imprumutat din filosofia si simbolistica alchimica insa sa fiu sincer inca nu am auzit de vre-un venerabil sa fi realizat Marea Opera.

    Scrieri alchimice de origine francmasona sunt cate vrei, dar nu recomand nici unui adept sa se ia dupa ele. A filosofa pe langa creuzet, e ca si cum ai zbura prin Cosmos doar cu imaginatia. Nu relatezi nimic adevarat ci doar deceptionezi pe altul.

    A cam cazut musca pe francmasoni acum, dar nu doar ei sunt de vina. Majoritatea celor lipsiti de experienta se apuca in graba sa filosofeze pe aceasta tema, dar nu sunt lucrari de luat in seama.

    Daca doresti sa participi la un experiment alchimic poti foarte usor sa o studiezi mai intai si mai apoi sa realizezi chiar tu anumite experimente.

    RăspundețiȘtergere