vineri, 26 iunie 2009

+ Puteri Paranormale: Prezentare 1

Pentru început trebuie să clarificăm ce reprezintă aceste puteri paranormale. Numele lor este "siddhis"(calităţi speciale) în limba sanscrită (limba sfântă a indienilor - dialect arian), iar ele se află iniţial în stare latentă în fiecare om. Anumite persoane pot avea o parte din aceste calitaţi speciale slab activate precum le au clarvizionarii sau anumiţi "magicieni", în schimb în urma unor trăiri intense ele pot deveni incontrolabile manifestându-se haotic pe perioade scurte.
Activarea lor se face prin eliberarea energiei Kundalini de la baza coloanei şi prin ascensiunea acesteia spre creştetul capului. Acest lucru se poate realiza doar prin controlul absolut a trei factori importanţi: respiraţia, energia mentală şi energia sexuală. Acesti trei factori sunt interconectaţi adică dacă obţii controlul asupra unuia, obţii controlul şi asupra celorlalţi doi. Cel mai indicat este obţinerea controlului energiei mentale deoarece acesta poate fi menţinută non-stop pe când în cazul respiraţiei doar atunci cand respiri corect, în momentul în care ieşi din meditaţie controlul dispare. Iar în cazul controlului energiei sexuale acesta apare într-un timp mai îndelungat prin abstinenţă.
Scopul menţinerii acestui autocontrol şi eliberarea energiei Kundalini este eliberarea de ignoranţă, puterile paranormale fiind decât un stadiu de fachir.
Energia Kundalini este asemuită cu un şarpe de foc (Kundalini în sanscrită = şarpe de foc) ce se ridică prin cele şapte chakre (sanscrită = roţi energetice), de la baza coloanei până în creştetul capului. Această energie mai poartă şi numele de foc interior în alchimie sau în mitologia tracică numele de Leon asemuită cu un leu-berbec.
Revenind acum la puterile paranormale, ele sunt în numar de 40: 8 principale şi 32 secundare. Fiind aflate în stare latentă în fiecare dintre noi şi activându-se odată cu ridicarea conştiinţei noastre sau prin antrenarea lor conştientă putem spune că biserica s-a înşelat atunci când a afirmat că originea lor stă în diavol. Oricine poate avea aceste puteri activate pe care să le folosească în orice scopuri doreşte.
Câteva puteri paranormale (cele mai des întalnite):

1. Clarauzul:
- Capacitatea de a primi idei si raspunsuri la orice intrebare din lumea de dincolo.
2. Telepatia:
- Capacitatea de a comunica mental cu alte persoane prin imagini si sunete(dialog)
3. Clarmiros:
- Capacitatea de a simti mirosul a ceea ce ne inconjoara fara a intra in contact cu el
4. Clarviziunea:
-Capacitatea de a putea vedea entitatile fara trup sau din alte dimensiuni si a unor momente din alte vieti personale sau ale altui individ, etc.
5.Telekinezia:
- Capacitatea de a misca obiecte de la distanta cu puterea gandului, vointei.
6. Invizibilitatea:
- Capacitatea omului de a deveni invizibil atunci cand doreste.
7. Dedublarea:
- Capacitatea de decorporalizare, iesirea constienta in astral
8. Bilocatie:
- Capacitatea de a fi in doua locuri sau mai multe deodata.
9. Teleportare:
- Capacitatea de dematerializare si materializare oriunde in spatiu.
10. Inedia:
- Capacitatea de a supravietui cu prana-> nu mai esti dependent de hrana fizica.
11. Levitatia:
- Capacitatea de a nu simti greutatea fizica – capacitatea de a dezvolta antigravitatia.

Pentru controlul energiei mentale recomand Învăţăturile lui Ramana Maharshi -> KLIK AICI

3 comentarii: