sâmbătă, 30 mai 2009

+ Alchimie: Alchimia interioara si Alchimia exterioara


In postarile anterioare despre alchimie am pomenit de mai multe ori cum ca aceasta ar avea doua ramuri si anume cea interioara si cea exterioara!
Diferiti "experti" in domeniu sustin ca practic ar fi doar cea interioara, iar scrierile de alchimie exterioara ar fi doar o metoda oculta de transmitere a invataturii interioare prin intermediul naturii. Fapt perceput doar de cei cu adevarat intelepti spun ei care presupun ca orgoliul i-a ridicat in randul acestora. Eu personal din propria experienta nu pot spune decat ca indiferent de cum este abordata alchimia ea are aceleasi elemente si la interior, si la exterior.
Pentru mine ambele cai alchimice se intercaleaza si duc spre Adevarul Ultim. Nu o poti practica pe una dintre ele fara cealalta. Acest lucru voi incerca sa-l expun in urmatoarele mele postari!
Pentru inceput ca reper al alchimiei interioare am ales invataturile daoiste datorita complexistatii si de asemenea a mobilizarii pe care acestea o cer in practica, iar ca reprezentare a alchimiei exterioare am ales in principal Tractatus Aureus a lui Hermes Trismegistos, Scrierile Paracelsiene si inca vreo cateva fragmente din diverse lucrari alchimice autentice.
Ceea ce o sa spun nu stiu cat de mult o sa fie bine inteles, dar cel care isi foloseste macar a zecea parte din creier va stii sigur la ce ma refer.
Alchimia exterioara se ocupa cu cercetarea Pietrei Filosofale ce se aseamana dupa relatarile mai multor martori cu o pulbere rosu-purpurie (culoarea sangelui) ce are capacitatea de a regenera constant organismul prin purificare spirituala in urma ingerarii sale. Mai exact mai poarta si denumirea de Elixir al Vietii sau Elixirul Nemuririi (Magister al Vietii). O alta proprietate a ei este de a actiona la nivelul atomic al metalelor transmutandu-le in AUR PUR. In final practicantul obtine purificare spirituala, nemurire, prosperitate, anumite calitati paranormale si devine capabil de a rezista intr-un mediu vitreg fara apa si mancare, etc...
Alchimia interioara in schimb se ocupa cu crearea acestui Elixir al Nemuririi direct in organism prin diverse practici cum ar fi yoga daoista. In urma obtinerii acestui Elixir pretios daoistul obtine purificare spirituala, nemurirea, capacitatea de a trai fara hrana si apa, calitati paranormale, etc...
Deci cum am lua-o ajungem la acelasi Adevar! Dar pasii sunt asemenea pe ambele ramuri? Ei bine din ce am observat eu DA. Denumirile in schimb difera, dar uneori sunt si comune! Asa ca pentru a practica corect alchimia e bine sa mergem pe ambele cai si vom vedea apoi de ce!
Indiferent de cale substantele sunt aceleasi. In alchimia exterioara ne va fi destul de greu sa obtinem substanta corecta avand in vedere ca textele vorbesc despre Argintii Vii (apa si fermentul filosofic) ca fiind sulf, oxid de Mg, vitrioli si mai stiu eu ce... Acestea toate din urma nu sunt decat denumiri oculte, iar intre ele si Substantele Magice exista doar anumite asemanari, dar proprietatile sunt total diferite. De aceea in acest caz e bine sa analizam yoga daoista (alchimia interioara) deoarece explicatiile sunt mai pe inteles.
In continuare voi fixa anumiti pasi simpli in care voi prezenta elementele comune dintre cele doua ramuri si modul in care se pot ajuta una pe alta intr-u obtinerea Adevarului Suprem!

Pasul 1. Primul pas indiferent de cale, acestea fiind de ordin spiritual, este purificarea practicantului (aici e bine de retinut practicant si nu tocilar, pardon teoretician... nu prea stiu sa pronunt). Pentru ca lucrarea (Opera) sa dea rod este necesat ca artistul nostru sa aiba foaia impecabila (adica sa fie pur). El trebuie sa renunte la vicii, de a se consuma in diverse discutii fara rost, sa isi calmeze mintea, sa se impace cu Sine Insusi.
In alchimia interioara acest lucru se obtine prin Cultivarea Naturii Supreme. Adica practicantul trebuie sa isi ucida egoul propriu si sa se reindentifice cu Sinele Suprem, Spiritul, Natura, Dumnezeu,... Sa devina Una cu Eu Sunt Cel Ce Sunt! Si sa se curete spiritual si trupeste prin acesta. Aces lucru se realizeaza in timp indelungat datorita egoului (mintea individuala) ce lupta constant pentru a trai.
In alchimia exterioara daca practicantul cunoaste misterele ei atunci el va fi capabil sa realizeze o substanta alchimica speciala din Jupiter si Apa Filosofala (Argint viu) in aprox 3 zile de cuptor. Aceasta substanta prin ingerare va induce acestuaia o stare de constiinta alterata foarte inalta ca vibratie care il va ajuta sa se impace cu Sine Insusi!
Prin combinarea ambelor cai serpuite (vezi caduceul) se va obtine o carare dreapta! Adica ei tehnica dao si o combini cu reteta de alchimie exterioara pentru a obtine purificarea intr-un ritm mai accelerat, dar aceasta implica mai multe conditii despre care voi vorbi in alte postari!

Momentan o sa ma opresc la acest pas deoarece mai sunt cateva lucruri de adaugat!

luni, 18 mai 2009

+ Poezie 24: Deşertul Cunoaşterii


Deşertul Cunoaşterii


Un an în plus, o clipă pe hârtie
Cu lucruri simple şi frumoase
Ce se aşează-n vis ca temelie
Printre dune de învăţături alese.

Acum sunt unele şi mâine altele
Se preschimbă deşertu-ntruna.
Luna hartă îmi scrie în stele
Să nu mă rătăcesc de vre-una.

Aşa mă plimb şi văd nisipul
Mai bate-un vânt şi-l spulberă,
În lături se iveşte esenţialul
Că deşertul e o vietate rară.

De este ici sau colo-n zare,
Deşertul e tot una în departare.
Vântul e suflarea lui de viaţă,
Dar ca întreg el te bagă-n ceaţă.


Elias, 13 aprilie - 8 mai 2009

vineri, 8 mai 2009

+ Aventurile Eroului Trac

Precum am spus şi în prima postare fără a da prea multe detalii povestea începe cu o descriere a "Gradinii Eden", apoi apare în plan tânărul "erou" sau cel puţin viitor erou.
Grădina Eden în schimb nu are un corespondent material ci simbolizează nivelul conştiinţei greu accesibilă din punct de vedere al raţionamentului, iar intrarea în această "gradină" reprezintă scopul tânarului Aries şi al ajutoarelor sale.
Acţiunea nu are un început şi un sfârşit propriu-zis care să ne arate ce anume la determinat pe Aries şi pe prietenul său Leon să pornească la drum în căutarea Perfecţiunii şi dacă scopul lor a fost cu adevărat îndeplinit. Aventurile Eroului Trac şi al ajutoarelor sale, leul şi calul negru (Leon şi Archaeus), sunt de fapt mai multe "iniţieri" pe care Aries le realizează prin diverse persoane după ce a fost ghidat iniţial de misteriosul înţelept şi relaţia de unificare între el şi companionii săi.

Sper că acestă descriere secundară să vă fie de folos.
Cu drag,
Elias

PS: O să dureze ceva timp până voi posta prima parte a poveştii deoarece timpul nu prea îmi permite datorită faptului că mă pregatesc pentru bacalaureat :D...

duminică, 3 mai 2009

+ Aventurile Eroului Trac

Eroul Trac Aries, Leon şi Archaeus
la vânătoare fiarei
Nu prea am mai postat de mult pe blogul meu şi nici nu prea am mai urmarit blogurile preferate, pentru acest lucru îmi cer scuze tuturor celor care îmi urmăriţi postările. Mai departe doresc să anunţ pe cei interesaţi de ceea ce scriu eu că am început să scriu o "mica" poveste a Eroului Trac Aries şi anume "Aventurile Eroului Trac" ce sper să se întindă pe cât mai multe pagini şi să fie înţeleasă de cititori exact aşa cum trebuie deoarece fascinantele sale aventuri transmit învăţaturi folositoare fiecăruia dintre noi. Povestea iniţial conţine aventurile sale din tinereţe alături de iniţierile şi învăţăturile ce le primeşte de la un "şaman" bătrân şi misterios ce posedă o importantă "cantitate", dacă ia-şi putea spune aşa, de Înţelepciune şi Iubire necondiţionată.
De asemenea o să apară în povestire încă de la început şi misteriosul său leu pe nume Leon şi apoi falnicul său cal negru rupt din basme pe nume Archaeus. Alături de acestea doi tânărul nostru erou are parte de cele mai bizare aventuri.
Povestea începe cu descrierea unui loc "magic" şi anume Grădina Eden de unde s-a întors intre oameni misteriosul batrân înţelept ce la învăţat pe eroul nostru tainele Adevarului Suprem.
Gradina Eden este prezentată ca un tarâm al zeilor şi înţeleptilor unde suferinţa nu îşi are locul. Doar cei cu adevărat Luminaţi şi Eliberaţi de ignoranţă şi prostie pot trece poarta de Aur a acestui loc fermecat pe care Eroul Trac îşi doreşte să îl păşească.
Aceasta a fost o umilă şi sărăcăciosă descriere a marilor aventuri a "simbolului" stramoşilor noştrii daci. O să încerc să postez cate un capitol pe masură ce este transcris şi corectat în format electronic.

Elias, 3 mai 2009


PS: În postarea precedentă am folosit denumiri noi ce au acelaşi înţeles cu vechile denumiri. Informaţiile prezentate sunt verificabile aşa că dacă aveţi nelămuriri nu ezitaţi să cereţi răspunsuri!
O zi în pace!

+ Şamanism - partea a I-a

Câţi dintre voi aţi auzit de misticii şamani ce luau formele animalelor, vindecau orice boală prin incantaţii şi licori magice, controlau natura (ex: aducând ploaia când era secetă), aveau calităţi supraomeneşti (puteri paranormale) şi comunicau cu “zeii”?

Şamanism este o denumire relativ nou după fr. “chamanisme” ce doreşte să unească într-un singur cuvânt mai multe denumiri ale acestui tip de spiritualitate, în schimb definiţia universal formulată şi aprobată de cei ignoranţi lasă de dorit. Iniţial este bine să observăm faptul că această denumire aduce foarte mult cu ceea ce în limba sanscrită se numeşte KŞA ce înseamnă zeu sau Iluminare/Mântuire astfel şamanul/kşamanul ar reprezenta o punte de legătură cu aceştea “Cel ce are învăţătura zeilor”.

Şamanismul este o ştiinţă spirituală bazată pe Legile Universale ale Sinelui Suprem(Marele Spirit) practicată atât la interior cât şi la exterior prin intermediul ritualurilor, tehnicilor, incantaţiilor şi trăirii personale. Scopul acestei ştiinţe este Mântuirea şi Eliberarea de ignoranţa lumii materiale şi astfel reidentificarea cu Sinele Suprem a celui ce urmează această Cale Divină. Cunoaşterea se transmite pe cale practică direct de la Maestru la Discipol iniţial prin schimb de energii şi informaţii la nivel spiritual pentru purificarea şi pregătirea discipolului şi apoi în plan fizic prin practicarea ritualurilor, tehnicilor şi prin rostirea incantaţiilor, acestea fiind pregătitoare pentru Marele Mister Divin pe care îl primesc doar cei care prin trăirea lor dovedesc că au capacitatea în urma Mântuirii de a se Elibera de ignoranţă şi a se întoarce în Sinele Suprem. Aceştea din urmă, posesori ai Marelui Mister Divin, se numesc MASTERI, stăpâni ai propriului destin, Fii ai Sinelui Suprem.

Şamanismul initial reprezenta o ramură dintr-o spiritualitate mult mai dezvoltată reoferită oamenilor de Thoth şi alţii precum el din rândurile atlanţilor (cei care nu au decăzut odată cu întreaga rasă), la cererea lui RA Fiul Luminii, întrupare a Mântuitorului Iisus Hristos. Această ştiinţă spirituală mult mai dezvoltată, în timp s-a despărţit în mai multe ştiinţe spirituale mai mici, fiecare păstrând un anumit tip de practică, dar şi elemente comune între ele. Aceste ştiinţe sunt alchimia, şamanismul, magia, yoga, pranayama şi alte spiritualitaţi pricipale din anumite zone europene, asiatice, americane şi din Nordul Africii. Acestea fiind la acea vreme cele mai influenţate zone de atlanţii reformatori a lui RA.

Cu timpul practicile acestea şi-au pierdut din puritate datorită falşilor maeştri spirituali ce au oferit informaţii deformate sau închipuite, din neştiiţă sau intenţionat, pe parcurul mileniilor acest lucru luând amploare începând cu ultimii 250 de ani. În ultimii 50 de ani au apărut diverse şcoli spirituale care deşi unele sunt benefice totuşi acestea participă la deformarea spiritulităţii orginale. Doar cei care urmează un Maestru Spiritual Veritabil sau cei care - deşi foarte puţini - se ghidează după Maestrul lor interior reuşesc să străbată aceste Căi.

Şamanismul se practică doar sub îndrumarea unui MASTER sau a unui Maestru Şaman ce îi oferă discipolului cele mai potrivite iniţieri în Tainele Divine conform nivelului său de elevare pentru ai releva acestuia Calea cea mai simplă către Sinele Suprem. Descoperirea acestei Căi unică fiecarui discipol reprezintă Calea spre Mântuire şi în urma realizării acestui eveniment important Sinele Suprem îi devine Maestru Interior. Discipolul devine Maestru Şaman şi sub îndrumarea Sinelui Suprem se Eliberează de ignoranţă şi se reidentifică cu Acesta din care a purces la începuturi. Maestrul Şaman se transmută într-un MASTER fiind una cu Universul subtil şi material. Pentru un MASTER nu există el şi alţii deoarece toţi devin parte din el, adică el devine Cel Ce Este. Un MASTER se ghidează după Adevărul “Eu sunt Cel ce sunt” – “ehye asher ehye”, אהיה אשר אהיה (Exod 3,14).

În decursul timpului iniţierile şamanice şi de asemenea tehnicile, ritualurile şi incantaţiile au suferit deformări apărând anumite diferenţe de la o zonă la alta. Astfel putem întâlni şamani iniţiaţi în acelaşi domeniu cum ar fi acela al homeopatiei folosind pentru aceleaşi vindecari plante diferite conform zonei în care se afla. De asemenea şamanii au ajuns şă se dezvolte pe a anumită ramură în funcţie de credinţele păstrate şi cele noi dezvoltate. În acest caz putem întâlni şamani ce practică vindecare prin homeopatie, iar alţii vindecare ritualică sau unii cunosc secretele metamorfozării în animalul puterii interioare, iar alţii au calităţi supraomeneşti cum ar fi controlul vremii, levitaţia, etc. Însă toţi sunt recunoscuţi ca şi canale de comunicare cu entităţile fără trup, cele superioare (zei, îngeri, entităţi elevate, etc) sau cu cele inferioare(elementali, spirite neelevate, decăzute, etc), în funcţie de vibraţia lor energetică prin transe, tehnici şi alte calităţi supraomeneşti (clarauz, clarvedere, etc).

Iniţierile şamanice deşi deformate în timp şi-au păstrat duritatea punând la încercari serioase pe cel ce se înscrie pe acestă Cale de Elevare, iar în urma acestui fapt “Puţini sunt cei care reuşesc să ajungă la capăt!”(replica pe care am primit-o de la un MASTER înaintea iniţierii). În timpul anumitor iniţieri dacă discipolul nu este pregătit destul riscă să-şi piardă cunoştiţa sau chiar viaţa în timpul acestora. De aceea este necesară îndrumarea unui MASTER sau un Maestru Şaman care cunoaşte potenţele discipolului său şi să îl îndrume pe Calea Cea Mai Simplă către Mântuire. MASTERUL îl are pe discipol în grijă până acesta se Mântuieşte după care îl va lăsa în grija Sinelui Suprem, Tatăl şi Mama Întregii Perfecţiuni, ce îi va deveni discipolului Maestru Interior. Prin aceasta se înţelege ca discipolul învaţă să îşi asculte Scânteia Divină şi sub îndrumarea acesteia se va Elibera de ignoranţă şi se va uni cu Sinele Suprem în Conştiinţa Universală devenind el însuşi un MASTER.

Tehnicile şi incantaţiile şamanice au un rol important în iniţieri, în vindecari, în menţinerea unităţii şi armoniei la nivel planetar şi în dezvoltarea spirituală şi a calităţilor supraomeneşti în scopuri benefice!

Ritualurile şamanice au apărut mai târziu odată cu diversificarea acestei ştiinţe prin modificarea structurală a tehnicilor combinate cu incantaţiile magice noi având semnificaţii importante în menţinerea armoniei şi a vibraţiei planetare. Acestea s-au practicat şi se practică la sărbatorile anuale sau la cele ocazionale având diverse teme. În timp acestea s-au diversificat conform zonei şi sistemului de credinţe păstrat jucând un rol important în viaţa oamenilor şi în păstrarea armoniei planetei.

În şamanism după cum este bine cunoscut s-au folosit şi se folosesc încă diverse plante halucinogene sau nu , licori magice, obiecte vrajite sau elemente ale naturii în cadrul ritualurilor pentru ca şamanul să aibă puteri sporite, iar acestea sa aiba un efect mai pronunţat. Dar acest lucru depinde de tipul se ritual, unele dintre ele fiind doar coordonate conform datinei.

Elias,

23 martie – 3 aprilie 2009