duminică, 11 octombrie 2009

+Filosofie: Fericirea, doar cateva cuvinte...

Am incercat foarte mult timp sa caut ca orice filosof fericirea, iar cu timpul am reusit sa inteleg ca bogatia materiala nu aduce aceasta fericire si nici credintele religioase.
Pentru a fi fericit nu trebuie decat sa fii fericit indiferent de imprejurare si nu doar atunci cand ai o anumita satisfactie. Acela e doar un drog, iar drogul te departeaza de tine insuti daca e luat din placere.
Fericirea este o emotie starnita la nivel neuronal ceea ce face capabila invatarea si controlarea ei. Absolut orice emotie poate fi creata voluntar si controlata indiferent de este fericire sau mahnire. Scopul este de a ne controla aceste emotii si nu de a ne lasa controlati de ele precum fac cei mai multi dintre noi.
Teoria in schimb e teorie pana la proba contrarie!
In seara aceasta am fost suparat pe mine insumi si am incercat sa aplic aceasta teorie si am observat ca oricat ar fi de greu sa iesi din aceasta amorteala a emotiilor acest lucru este totusi posibil.
Bine inteles ca acest control se castiga prin exercitiu, autoeducare si autocontrol. E nevoie de foarte multa rabdare, credinta si vointa. E posibil sa reusesti instant sau sa nu reusesti de loc.

11 octombrie 2009,
Dr. Elias

7 comentarii:

  1. Este destul de greu sa-ti pastrezi calmul si sa nu fii mahnit cand vezi ca totul in jur se naruie.Este si mai greu sa gasesti fericirea cand constati ca se aplica legea junglei peste tot.Poate ca suntem prea preocupati sa supravietuim intr-o lume a lui Darwin, dar...
    in tot acest haos intr-adevar putem gasi fericirea daca o exersam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei drept ca sa fii fericit trebuie sa ignori anumiti factori... factori care perturba buna dispozitie...

    RăspundețiȘtergere
  3. cum putem fi fericiti in Romania ?cand tara e condusa de o gasca de smecheri parveniti??...ar trebui sa scoatem sabiile??

    RăspundețiȘtergere
  4. personal cred ca fericirea inseamna atingerea echilibrului!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si daca instigi la razboi cu ura patriotica sau de orice alta natura crezi ca esti mai breaz ca ei?... ar trebui sa le multumesti caci ei iti dau tot ceea ce este nevoie sa iti exersezi virtutile?... la iubire este usor sa raspunzi cu iubire, dar la ura, parvenire, demagogie, etc... cum este mai usor sa raspunzi?... cu ura sau cu iubire?... raspunzi cu ura si totul e in zadar, raspunzi cu iubire si ai trecut incercarea...

    RăspundețiȘtergere
  6. Fericirea este de regula de scurta durata, este cumulul mai multor bucurii consecutive, stranse recent. Privesc in jurul meu si nu vad nimic. Vad doar suferinta, amarati, suferinta, lacrimi.Poate eu nu sunt pozitionat corect.Ma uit din alt unghi. Miciuna, coruptie, furt pe fata, nimicnicie. Oare unde este Binele?

    RăspundețiȘtergere
  7. Fericirea este doar o stare a mintii linistite, nezbuciumate. Oprestete din gandurile zilnice, calmeaza mintea si vezi cum te simti. Incearca asta si o sa ai o experienta independenta de bucuriile consecutive. Fericirea si Bucuria sunt doua lucruri diferite.

    RăspundețiȘtergere