duminică, 1 februarie 2009

+ Despre Apocrife: Introducere



In afara de scrierile canonice ale Bibliei mai exista si alte carti necanonice care urmaresc scrierile crestine de-a lungul timpului. Dintre aceste carti Biblia ortodoxa a preluat aproximatix 14 carti. Dar in afara de acestea 14 mai sunt multe altele, dar in Romania se gasesc mai putine dintre ele, unele nefiind inca traduse. Astfel, exista carti apocrife ale Vechiului Testament si carti apocrife ale Noului Testament. In privinta cuvantului "apocrif" in greaca veche prima data a avut sensul de -ascuns, tainic- insa mai tarziu i s-a dat sensul de aproape " fals". Cele 14 carti din Biblia integrala sunt totusi mai cunoscute si nu intra in categoria celor false.

Printre cartile apocrife ale Vechiului Testament, care sunt multe si au inceput incet , incet sa apara si la noi in tara, traduse in limba noastra, as vrea sa amintesc: Cartea lui Enoh, Testamentul celorn12 Patriarhi, Iosif ,Testamentul lui Iov, Testamentul lui Avraam, etc.

Si Noul Testament are apocrife si acestea sunt destul multe. Dintre ele as vrea sa amimtesc : Evanghelia lui Toma, Pastorul lui Herma, Didache, Apocalipsa lui Pavel, Apocalipsa luiPetru, etc.

Stim ca exista multi crestini care nu citesc nici macar Apocalipsa noastra din Biblie, pe care nu o contesta nimeni, dar alte carti. Aceste pagini insa sunt scrise aici doar pentru aceia care stiu ca pot suporta o astfel de activitate si ii intereseaza. Daca vezi sau simti ca credinta ta nu e destul de puternica pentru a citi aceste lucruri si te pierzi pe drum, atunci cel mai bun lucru este sa eviti sa citesti in continuare acesta pagina de web referitor la cartile apocrife.

(Introducere preluata si modificata)

Va voi prezenta cateva apocrife pe parcurs pentru a le analiza impreuna Invataturile ce ne sunt transmise prin ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu