vineri, 20 februarie 2009

+ Protejarea Artei de Ignoranti

Multi au incercat sa obtina marile bogatii ale alchimiei. Unii mai mult petru aurul si argintul artei, altii Elixirul Vietii, ici colo cate unu pentru medicamente, iar altii pentru a o folosi in scopuri malefice de manipulare a celor ce ii inconjoara.
In schimb experienta ne arata ca toti acestea au dat gres in scopurile lor meschine, ei aflandu-se inca la stadiul de ignoranti lipsiti de cunoasterea adevaratei arte care se invata numai prin Gratia Divina.
Numai Dumnezeu poate releva omului secretele artei spagyrice atat de cinstita de adevaratii filosofi precum Hermes Trismegistus, Paracelsus, Roger Bacon, Philalletes sau multi altii.
Asa ca ignorantii nu vor gusta din roadele Pomului Vietii ce este rezervat doar Fiilor Cunoasterii Artei Supreme.
Din vremea Atlantidei si pana acum arta nu a fost niciodata destainuita multimii de ignoranti ea pastrandu-se intacta pana in ziua de azi in mainile filosofilor(ce o apreciaza).
Tainuirea ei a fost adoptata datorita faptului ca daca arta ar fi cazut pe maini gresite aceasta ar fi fost devalorizata, iar omenirea ar fi cazut in pacat folosind Piatra Filosofala in mod egoist pentru sporirea bogatiilor materiale si putere de manipulare (exact asa cum au dorit si vechii atlanti decazuti) si nu pentru purificarea spirituala. Destainurea acesteia ar duce la autodistrugere datorita ignorantei si prostiei umane.
Roger Bacon afirma:
"Adevarul nu trebuie dezvaluit oricarui om de nimic, caci ar deveni cel mai josnic lucru, pe cand in mana filosofului, devine cel mai pretios lucru".
La fel spune si Hermes Trismegistus cel care a facut posibila invatarea artei de la atlanti: "Nu aruncati margaritare la porci".
Astfel de cuvinte a adresat si Mantuitorul Iisus apostolilor Sai ca nu cunva sa arunce margaritarele la porci caci acestea ar fi devenit balegar fara valoare(e bine de stiu ca Evangheliile apostolilor sunt pline de invataturi de alchimie exterioara si interioara, mai ales a doua care este scopul principal).
Toti alchimistii care au realizat Marea Opera au lasat omeniri in dar prin scrieri oculte metoda prin care ei au reusit sa atinga desavarsirea lui Dumnezeu in aceasta Arta a Creatiei.
Practic Arta aceasta nu este de loc ascunsa ci doar trebuie sa inveti sa o vezi in Natura si in tine. Filosofii au lasat sute de scrieri(unele cei drept false ale filosofilor falsi si cateva a celor egoisti) legate de Pomul Vietii, dar pentru a le intelege trebuie sa invatam sa intelegem cu adevarat ceea ce ei doresc sa ne ofere in dar.
"Adevarul Ultim este atat de simplu..." - Ramana Maharshi

Alchimiel, 20 februarie 2009

2 comentarii:

  1. Ai dreptate, dar eu cred că ARTA se protejează singură împotriva ignoranţilor. Oricine intră în "grădina cu trandafiri" şi nu cunoaşte "Numele Trandafirului", intra degeaba. Poate admira frumuseţea trandafirului dar nu va gusta niciodată din esenţa lui. Cu respect Cosmin

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate!!!
    Dar au existat cazuri in care alchimistii au fost efectiv mutilati pentru a spune secretele artei... iar alti alchimisti au sponsorizat diferite ordine cavaleresti care in ziua de astazi nu au intentii prea bune...
    Secretele pot fi destainuite... poate nu Marea Opera ... aceasta foarte putini o obtin... dar mai sunt multe altele in aceasta mare Arta care merg folosite in diferite moduri meschine...
    Si tot adevarat e ca toti care o vor folosi in mod gresit vor pierii... cum au facut si Atlantii... dar aici is mai multe de discutat...

    RăspundețiȘtergere