sâmbătă, 20 decembrie 2008

+ Alchimie 1 Prezentare

Alchimia este o stiinta spirituala revelata omului de catre Dumnezeu prin zeul egiptean THOT de origine atlanta si are ca scop final purificarea sufletului pana la nivelul maxim. Prin purificare si ridicarea vibratiei fiind posibila rapida elevare a sufletului.
Alchimia este de doua feluri:
-interioara;
-exterioara;
Alchimia Exterioara se rezuma la descoperirea Pietrei Filsofale. Aceasta "Substanta Superioara" este o sare de culoare rosu-purpurie ce poate transforma orice metal in aur (aceasta este o metoda de recunoastere a pietrei) si are si proprietatile unui elixir magic ce purifica sufletul(alchimie interioara), vindeca orice boala, confera nemurirea fizica. Calitatea de a purifica si de a ridica vibratia sufletului este cea mai importanta, ea fiind foarte importanta in a doua etapa a alchimiei si anume cea interioara. Scopul principal al Pietrei Filosofale este cel de a fi folosita in alchimia interioara si nu de a produce aur care este decat o metoda de testare a autenticitatii pietrei. De aceea alchimia exterioara si cea interioara sa practica amandoua odata.
Alchimia Interioara se ocupa cu transformarea sufletului, indumnezeirea prin sacralizarea vietii. Acest lucru este posibil prin anumite stiinte spirituale gen pranayama, tao, dao, shamanism(kshamanism; ksha - zeu) si alte stiinte spirituale.

Alchimia este o stiinta in care se regasesc elemente din astronomie, astrologie, shamanism, spiritualism, misticism, metalurgie, arta, fizica si chimie.
"Chimia deriva din alchimie."

Carti de Alchimie ce le recomand tuturor celor care doresc sa urmeze acest drum:

1. "Ars Alchimica" - Paracelsus


2. "Rosarium Philosophorum (Gradina Filosofilor)" - Rosarium Philosophorum


3. "Alchimie si Nemurire" - LU K'UAN YU (Aceasta carte trateaza Alchimia Interioara Daoistica)

Vom completa mai tarziu si cu alte studii importante despre aceasta Stiinta a Stiintelor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu