sâmbătă, 20 decembrie 2008

+ Alchimie 3 Ouroboros

OUROBOROS ( gr. Ουροβόρος)




Ouroboros este sarpele sau dragonul ce-si musca coada formand un cerc, el reprezentand ciclicitatea materiei, adica continua transformare sau reciclarea acesteia ajungand din nou la forma initiala procesul reluandu-se.
In alchimie acesta reprezinta un simbol al purificarii, conditia fiind ca sarpele sa fie indreptat cu capul in directie levogira (invers acelor de ceasornic) antrenand energii benefice.
Cu timpul datorita anumitor sociatati secrete oculte simbolistica acestuia a capatat forme din ce in ce mai hidoase sau i s-au atribuit orientarile dextrogire(capul orientat pe directia in care se invart acele de ceasornic) ce antreneaza energiile malefice.
In gnosticism acest sarpe reprezenta eternitatea si sufletul lumii.
In crestinism simbolul a fost adoptat ca pecete a materiei.
Ouroboros este considerat de filosofii antici ca fiind prima fiinta materiala a universului, el neavand nevoie de ochi(nu avea ce sa vada), urechi(nu avea ce sa auda), iar gura musca coada (nu avea ce sa manance), el forma infinitul.
Originea sa ar putea fi in Egiptul Antic, dar acest lucru nu este sigur datorita varietatii de locuri in care a fost descoperit, el existand in marea majoritate a culturilor Terrei.

Alchimiel, 20 decembrie 2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu