miercuri, 24 decembrie 2008

+ Şamanism 1 Origine

ATENTIE!!! Ceea ce am sa prezint mai jos este doar o teorie. Prezint o ipoteza, o varianta dintr-o infinitate de variante.




Cati dintre voi ati auzit de misticii Shamani (Şamani) ce luau formele animalelor, vindecau orice boala, controlau natura, aveau puteri "paranormale" si puteau comunica cu "Zeii"? Ciudate fiinte nu-i asa?
Shamanismul este o stiinta spirituala lipsita de dogme si interpretari proprii ale practicantilor ce a fost revelata oamenilor de catre Dumnezeu prin "Zei". O sa intrebati acum de ce prin zei? Ei bine o sa va explic acest concept mai incolo.
Se spune ca a aparut in Asia Septentrionala fiind practicata mai ales prin zona Siberiei. Sincer eu nu sunt de loc deacord cu aceasta afirmatie atata timp cat este acel element de nesiguranta in cazul identitatii acesteia si lipselor de dovezi. Stiinta aceasta fiind raspandita aproape in toate marile culturi ale lumii(sau zone ale pamantului).
Practic in acest subiect voi trata originea cuvantului ŞAMAN si raspandirea lui in lume si procesul care a favorizat acest lucru.
Şamanul am reusit sa il indentific in civilizatia ariana(geto-dacii) in acel mesager al zeilor, care putea deasemnea sa intruneasca toate acele calitati pomenite la inceputul subiectului acesta. Pentru siguranta am incercat sa traduc cuvantul șaman(shaman) din limba ariana gasindu-i originea in cuvantul kşaman(kşa = zeu, iluminare, mantuire).
kşaman = zeu in devenire; mesager al zeilor; reprezentant al zeilor pe pamant; iluminat; mantuit
mokşan(mokşa =eliberare) = eliberat (de ignoranta)
Zalmoksa(Zalmoxe) = Dumnezeul Eliberarii , Dumnezeul zeilor
/// Zal = Dumnezeu ///

Acum ca am gasit originea cuvantului sa intarim cu ceva dovezi. In zona noastra avem şamanismul "ramayan" ce se trage din şamanismul arian perfectionat de Rama(Conducatorul Imperiului Ramayan care avea capitala undeva mai la Nord de Piatra Neamt acum 9000 de ani) care acum este practicat de pustinicii nostrii(doar primele initieri-nu stiu exact cate- din cele treisprezece) sau de anumiti calugari mai plini de har precum a fost Arsenie Boca (ce intruneste o parte din calitatile kşamanilor) care avea clarviziunea, clarauditia, putea vorbi cu animalele si purta un dialog continuu cu "Zeii"(Sfintii, Ingerii, Iisus, Maica Domnului). Multi oameni care au mers la aces preot deosebit s-au vindecat sau daca erau demonizati au fost exorcizati. Exorcizarile inca se practica in jurul mormantului sau si se simte puterea rugaciunilor la Crucea lui, semn ca este un sfant (si un "zeu" autentic caci da ascultare rugaciunilor). Pentru toti cei interesati de aceasta ramura şamanica si care doresc initierile acesteia(inca mai sunt pastrate o parte din initieri) incercati prin pustnici si de va veti arata vrednici a fi shamani or sa va initieze, iar daca nu or sa va respinga.
Vechii "kşamani" bineinteles ca nu se rezumau la nivelul pusnicilor de astazi. Ei aveau misiuni foarte grele in comunitatile care traiau, iar initierile lor erau mult mai grele decat cele din ziua de astazi, uneori acestea provocand chiar moartea initiatului pe acest. Dar vom vorbi alta data despre aceste lucruri.
Acum intrebarea "cum s-a raspandit?"
Acum aproximativ 7800 de ani Marea Meditarana ce si-a varsat apele peste Marea Neagra (ce era un lac destul de mare la vremea aceea) a obligat pe arianii(geto-dacii) din acea zona sa se mute pe alte ogoare astfel s-a format Imperiul Arian (cuceriri sau doar civilizarea populatiilor din Asia devenid mai mult un imperiu cultural si de agricultori), tot aici intra si formarea poporului sumerian (un trib arian din zona Cernavodei se uneste cu un trib semit din Asia; sumerian = semit + arian ; acest lucru este povestit in istoria formarii poporului sumerian). Astfel s-a raspandit si şamanismul in lume ajungand chiar si in Siberia. Anumite triburi ariane (triburi ale populatiei ainu - migratorii - sau alte poplatii) ajungand chiar la populatiile din America pana in Mexic si Brazilia de unde s-a raspandit in continuare imbunatatind practicile locale.
Bineinteles ca shamanismul raspandit a fost adaptat locurilor si traditiilor respectivelor culturi diversificand astfel natura sa prin inmultirea tehnicilor aplicate si perfectionarea lor. Cu timpul aceasta stiinta a devenit tot mai necunoscuta mai ales in ultimii 500 de ani datorita "evolutiei"(decaderii spirituale mai degreaba) noastre.

Shamanismul siberian(din Siberia) se trage din şamanismul ramayan(de la "zei" - kşa -) si pastreaza multe din caracterele acestuia desi in ziua de astazi shamanii nu mai au aceleasi puteri ca cei din trecut. Puterea lor fiind limitata datorita putinelor initieri ramase din acele timpuri.
Pastarea acestei stiite in aceasta zona a fost posibila datorita faptului ca aceasta nu a prezentat un interes politic pentru marile puteri din jur si nici un pericol pentru acestea. Astfel dezvoltarea ei nu a fost influentata.
Cunoasterea spirituala din India, Tibet, Siberia, etc. provine de la "zei" ce au venit din DA.KŞA - Ţara Zeilor (da=ţara; kşa=zeu). Aceasta tara este Aria in care locuiau ariani care in cele mai multe cazuri au fost un popor pasnic ce au impartit cu toate popoarele cunoasterea ce o aveau.
Ariani: geto-dacii(ce locuiesc in Inima Ariei - Da.Kşa), grecii(Sudul Ariei), gotii(Nord-Vestul Ariei), celtii(Vestul Ariei), slavii(Estul Ariei). Acestea sunt popoarele principale plecate din Inima Ariei(zona Istro - Carpato - Danubiano - Pontica). Mai sunt si alte popoare ariane prin influenta culturii, dar nu de sange(Indienii, presumerienii -aici apare putin de sange deoarece sunt semiti +ariani -).


Mai adaugam sau corectam pe parcurs. Am avut parte de multe intreruperi sper ca a iesit ceva bun si inteles de toata lumea.
In urmatoarea postare despre shamanism o sa incercam sa "observam" cam ce fel de tehnici foloseau acestea, pentru ce si cum le foloseau. Eventual pe parcurs o sa incercam si ceva initieri.

Pana atunci Sarbatori Fericite!!!

Alchimiel , 24 decembrie 2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu