miercuri, 25 februarie 2009

+ Alchimie: Raspuns lui Daquinus

Raspuns lui Daquinus

Ca bine ai raspuns! Primul scop al "pietrei" este transmutarea din inferior in superior a artistului caci si alchimistul si gradinarul si chiar si pescarul practica o arta. Desavarsirea sa fiind pe primul loc, aceasta realizandu-se pe drumul purificarii sale.
Transmutarea se petrece la nivel spiritual (energetic) in absolut toate cazurile, fie la nivelul fiintelor umane fie la nivelul metalelor.

Cel mai important ingredient al pietrei este insusi "gradinarul"(artistul) ce are grija de samanta sa. Daca acesta este harnic in munca sa si foarte grijuliu cu samnata lui; atunci aceasta va germina, va face mustati si tulpina, in timp ajungand la frunze, flori parfumate si apoi sfarsind prin a da rod insutit. Dar daca ingrijitorul o va ignora, aceasta va muri si nu va mai da rod. La fel si in cazurile cand semintele sunt prost ingrijite ele ajungand la un anumit nivel si se usuca din cauza "grijii" ineficiente a gradinarului.

"Piatra Filosofala" este pulberea divina ce actioneaza la nivelul constiintei omului indumnezeind-ul incetul cu incetul pana la perfetiune, exact ca si cu metalele, ele devenind din inferioare in superiore. Cel ce va cauta piatra pentru metale scumpe si diamante nu o va gasi caci aceasta se realizeaza doar la nivel de constiiinta.

Iisus Hristos este "Piatra Filosofala" dupa care s-au scris invataturile crestine(evangheliile apostolilor) si la fel ca si in orice "arta" multi crezand ca au inteles corect au devenit indumezeiri false sau preafericiti pe cotizatia altora, iar putini au fost si sunt cei care descopera "piatra spiritualitatii" cu adevarat ajungand la nivelul Hristic. Aceasta este comoara ce o cauta filosoful nostru!

Acesta din urma este doar un exemplu simplu aplicabil in toate spiritualitatile lumii. Dar putine spiritualitati au o "piatra" de gasit si astfel restul ce nu au un "scop" doar se invart in cerc cautand cercul (infinitul, eternitatea, Desavarsirea) intrebandu-se unde este acesta si unde se termina cautarea neintelegand ca aceast sfarsit este acealsi cu inceputul.

Inceputul e sfasitul si sfarsitul e inceputul la fel cum spune si Hermes "ce este dedesupt e la fel cu ceea ce este deasupra" si invers, astfel putem deduce ca arta fie exterioara, fie interioara este la fel si de aceea nu a putut cadea pe maine meschine ce doreau bogatiile lumii ea cerand eforturi spirituale.

Tot din aceleasi cuvinte ale lui Hermes pe care le-am auzit si din gura lui Iisus, Zalmoxe, Shiva si multe alte fețe desavasite, primii trei fiind asemenea in cunoastere si manifestare (dar cu misiuni diferite), observam ca omul fie ca e intelept(metal superior) sau ignorant(metal inferior) e din aceiasi materia o Intregului (Dumnezeu) si prin purificarea ingnorantului cu Duhul Sfant (Spiritul sau Mercurul Filosofilor) a lui Iisus Hristos (Piatra Filosofala) se ajunge la nivelul inteleptului (aurul cel mai pur).

De am spus minciuni imi cer iertare!
Alchimiel, 25 februarie 2009

3 comentarii:

  1. Dar Isus i-a privit drept în faţă, şi a zis: „Ce însemnează cuvintele acestea, cari au fost scrise: „Piatra, pe care au lepădat-o zidarii, a ajuns să fie pusă în capul unghiului?
    Oricine va cădea peste piatra aceasta, va fi zdrobit de ea: şi pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera?”Luca 20:17-18

    Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iisus a văzut nişte prunci care sugeau lapte. A spus ucenicilor lui: Aceşti prunci care sug lapte se aseamănă cu cei care vor intra în împărăţie. [Ucenicii] i-au spus lui: Oare vom intra în împărăţie facându-ne prunci? Iisus le-a spus: Când veţi face din doi unu, şi veţi face partea din afară totuna cu partea dinăuntru şi partea dinăuntru totuna cu partea din afară, şi partea de sus totuna cu partea de jos, şi veţi face din bărbat şi din femeie unul şi acelaşi, încât bărbatul să nu mai fie bărbat şi femeia să nu mai fie femeie, şi veţi face [doi] ochi în locul unui ochi şi o mână în locul unei mâini, un picior în locul unui picior şi un chip în locul unui chip, atunci veţi intra în împărăţie . (Tom. 46. Tom. 106. Tom. 114. Mat. 18,1-4. Mat. 19,13-15. Marc. 9,33-37. Marc. 10,13-16. Luc. 9,46-48. Luc. 18,15-17. Ioan 3,1-10. Gal. 3,28-29. Ev. Egiptenilor)

    RăspundețiȘtergere
  3. Un prim raspuns posibil (sic!) ADAM KADDMON in cazul lui "Alchimi-EL"
    Hello dear friend, iti multumesc pentru Email vei primi un raspuns curand si poate chiar complect; noi practicam alchimia egipteana (apa) si mai putin cea alecsandrina (focul), in fine suntem o comunitate mare de intelectuali romani (si mai nou alte nationalitati) care constituim cercul perfect patrat si cele cinci mere albastre; in orice caz nu facem parte din aceia care se considera "diamante in devenire" ...poate gasesti mai multe in paginile noastre.
    Adauga emailul nostru la lista ta de comunicare si add+ sau daca utilizezi Skype nicknameul meu este: dan.izvernariu .
    O sa revin sa citesc paginile tale, sunt interesante.
    Cu respect:
    NMA.`.Dan Izvernariu
    PERFECTCIRCLEANDSQUARE & FIVEBLUEAPPLES
    www.perfectcitcleissquare.spaces.live.com/

    RăspundețiȘtergere