luni, 16 februarie 2009

+ Fragmente din texte alchimice

Toata lumea cand cauta ceva despre Alchimie doreste sa citeasca niste texte originale ale unor alchimisti adevarati sau a celor care au vazut acea substanta magica ce are puterea de a transmuta orice lucru inferior intr-unul superior.
Ei bine m-am gandit sa postez cateva pasaje interesante despre Piatra Filosofala, Mercur Filosofal si altele de prin alchimie...
Pentru cei interesati de aceasta cale de elevare este bine sa inceapa cu Tabla de Smarald a lui Hermes Trismegistus(clic aici) si apoi ar mai fi Tractatus Aureus (Tratatul de Aur a lui Hermes Trismegistus) si Revelatiile lui Hermes explicate de Paracelsus. In Tabla de Smarald si in Tractatus Aureus (Tratatul de Aur) stau toate secretele alchimiei, unele explicate in Revelatiile lui Hermes.
Aici ve-ti gasi ingredientele, raporturile si modul de lucru.
Dar nu uitati acestea sunt cele mai oculte scrieri despre Piatra Filosofala!!! Si este extraordinar de greu sa spargeti codul. Se lucreaza numai cu substante perfecte si foarte subtile ignorantilor.
Pana una alta lectura placuta dragii mei!!!


"Toate stiintele din lume, Fiul meu, sunt intelese prin Intelepciunea ascunsa, iar acesta si invatarea Artei constau in aceste minunate elemente ascunse, pe care le descopera si le completeaza"
Hermes Trismegistus, "Tractatus Aureus (Tratatul de Aur)"


"Am vazut si am atins Piatra Filosofala de mai multe ori. Culoarea ei seamana cu cea a prafului de sofran, dar era grea si stralucitoare precum sticla zdrobita. O data am dat si eu o patrime dintr-un graunte - numesc un graunte acea parte imultita cu 600 face o uncie. Am proiectat aceasta a patra parte dintr-un graunte peste opt uncii de mercur incalzit intr-un creuzet. Rezultatul a fost de opt uncii, fara unsprezece grame, din aurul celmai pur."
Jean Baptista von Helmont - discipol a lui Paracelsus


"Privesc cu entuziasm evolutia celor trei culori diferite care stau marturie pentru Munca Adevarata. Este perioada Pastelui; am facut o proiectie a Prafului meu divin pe mercur si in mai putin de o ora s-a transformat in aur pur. Numai Dumnezeu Stie cat am fost de bucuros si cat de mult Ii multumesc pentru marea Lui milostivire si bunavointa si ma rog ca Duhul Sfant sa ma lumineze si mai mult ca sa pot folosi ce am obtinut numai pentru slavasi onoarea Sa."
Denys Zacharia


"Stibiul, asa cum spun filosofii, este compus din nobilul mineral Sulf si a fost cinstit ca plumb negru al inteleptilor. Arabii, in limba lor, l-au numit Asinat vel Asinat, alchimistii il numesc Antimoniu. Totusi, se va ajunge la considerarea inaltelor Secrete daca cercetam si recunoastem felul in care Soarele este exaltat,asa cum Magii au descoperit ca acest mineral a fost atribuit de Dumnezeu constelatiei Berbecului, care isi ia exaltarea sau inaltarea.

Desi aceste lucruri sunt desconsiderate de oamenii obisnuiti, oamenii inteligenti ar trebui sa stie si sa fie mult mai atenti ca exact la acest stadiu infinitatea secretelor poate fi, cu un mare avantaj, partial contemplata si partial explorata. Multi, dar acestea sunt ignoranti si neinteligenti, sunt de parere ca daca ar avea doar Stibiu, vor ajunge la el prin Calcinare, altii prin Sublimare, unii prin Reverberare si Extractie, obtinand marele Secret, Uleiul si Perfectum Medicinam ale acestuia. Dar va spun eu ca, aici,in acest loc, nimic nu va fi de ajutor, nici Calcinarea, nici Sublimarea, nici Reverberarea sau Extractia, pentru ca dupa aceea sa se treaca sau sa se realizeze in mod avantajos o Extractie perfecta de virtute metalica ce transforma ceea ce este inferior in superior. Un asemenea lucru va fi cu neputinta de infaptuit".
Roger Bacon, "Tratat despre Tinctura de Antimoniu"


"De aceea spun acum ca toate lucrurile vizibile, tangibile sunt facute din Spiritul Mercurului, care e mai presus e mai presus de toate lucrurile pamantesti din intreaga lume, toate lucrarile avandu-si izvorul si Roadele numai in el.
[...] el reinoieste Omul si Fiara intocmai ca Vulturii; el arde raul, conducand la o viata Indelungata.
[...] Acum, asa cum Archaeus actioneaza mai departe, prin Spiritul Mercurului, in Sanul Pamantului sau a venelor Pamantului,...
[...] ... Puterea lui Dumnezeu, care actioneaza pe pamant prin suflarea Sa Divina si Sfanta"
Basil Valentin, "Despre Spiritul Mercurului"

"Ia pamantul Pamantului, Mama Pamantului, Apa Pamantului, Focul Pamantului, si Apa Lemnului. Acestea trebuie sa stea impreuna iar apoi separat. Aurul alchimic este facut din trei suflete pure, lipezi precum cristalul. Corpul, Sufletul si Spiritul cresc in Piatra, unde se va transforma in cel mai valoros aur"
Pierce supranumit Calugarul Negru


"prin metale si din metale purificate de metale foarte rafinate si spiritualizate, pot fi preparate Aurul Viu si Mercurul Filosofilor, care aduc la perfectiune atat metalele cat si corpurile umane"
John Frederick Helvetius


"O, Natura, tu cea mai puternica creatie a Naturii, care contine si separa naturile intr-un principiu de mijloc. Piatra provine din Lumina si este generata de Lumina, iar apoi genereaza si aduce norii negrii ai intunericului, care e mama tuturor lucrurilor
[...] iar pamantul nostru este aurul, din care facem serul, care este fermentul de Ixir"
Hermes Trismegistus, "Tractatus Aureus (Tratatul de Aur)"


"Acesta este Spiritul, care, atunci cand se inalta, ilumineaza Cerul, cand apune, capata puritatea Pamantului, iar cand pluteste imbratiseaza Apele. Spiritul acesta se numeste Rafael (Raphael), Ingerul lui Dumnezeu cel mai subtil si mai pur caruia toti ceilalti ii dau ascultare ca unui Rege al lor. Aceasta substanta spirituala nu este nici cereasca, nici diavoleasca, ci un corp puternic, pur si diafan, (un corp) aflat intre ce este cel mai jos si ce este cel mai sus, lipsit de ratiune, dar spornic in lucrari; este Corpul cel mai ales si mai frumos dintre celelalte lucruri ceresti.
[...] este cel mai mare si mai bine pastrat secret al Naturii, este secretul suprem. Este Spiritul lui Dumnezeu, care la Inceputuri umplea pamantul si plutea pe deasupra apelor, pe care lumea nu-l putea cuprinde fara mijloace binevoitoare a Duhului Sfant si a sfaturilor celor care cunosteau aceste lucruri, si pe care intreaga lume il doreste pentru inaltele sale calitati.
[...] si in general vindeca toate bolile."
Paracelsus, "Cartea Revelatiei lui Hermes"


Atat deocamdata. Mai adaugam pe viitor.
Alchimiel, 17 februarie 2009

2 comentarii:

  1. pacat ca abia acuma vad pagina asta atat de interesanta.....nu sunt o experta in alchimie...nici amatoare nu ma cred....dar ma interesez de ea...caut printre stele....
    Alchimia nu este magie...este o stiinta infinita...ca si Universul

    RăspundețiȘtergere
  2. bine punctat... o stiinta infinita... alchimia este transmutare continua

    RăspundețiȘtergere