duminică, 22 martie 2009

+ Cei doi Hermes + Anubis şi Marele Lup Alb

Anubis Hermes Trismegistus

Cum spuneam şi în postarea precedentă acum am să revin asupra subiectului Thoth atlantul şi Hermes Trismegistus (Hermes cel de trei ori mare). Am căutat ieri pe internet să văd ce găseşte lumea despre Thoth ca zeu egiptean şi bineînţeles cum era de aşteptat am găsit multe prostii pe lângă informaţia destul de săracă şi de aici şi proasta înclinaţie a omului să tragă concluzii pripite. În orice caz am observat la un moment dat că nu sunt singurul care a spus ca Thoth a fost indentificat greşit cu Hermes aşa că nu mă puteţi acuza că rescriu istoria. O corectez doar!
După cum aţi văzut în comentariile postării trecute cineva a completat faptul că Hermes (Arcadianul ... o să vedeţi de ce) se identifică cu Anubis şacalul negru, zeu-călauză al morţilor şi zeu al îmbălsămarii, slujitor şi fiu în acelaşi timp al lui Osiris în mitologia egipteană.
În paranteză am trecut Arcadianul pentru a sublinia o altă întrupare a lui Hermes Trismegistos care de asemenea a fost şi Marele Lup Alb al dacilor şi mulţi alţii mai mult sau mai puţin importanţi. Hermes Arcadianul a avut ca tată pe Zeus şi era de acelaşi rang cu Anubis îndeplinind funcţii asemănătoare, dar existând o mică diferenţă. La fel este între Hermes Trismegistus şi Marele Lup Alb cu anumite diferenţe.
Apoi Anubis slujea pe un zeu al pamântului şi judecător al morţilor, Osiris, iar Marele Lup Alb îl slujea pe zeul pamântului şi judecător al morţilor, Zalmoxe (Zal = Dumnezeu, moxe de la mokşa = Eliberare/ traducere din limba străveche a dacilor),... astfel de asemanari se pot face multe sau de asemenea se pot observa multe lucruri opuse (polaritatea). Anubis lucra în domeniul lumii de dincolo, iar Marele Lup Alb în lumea aceasta. Anubis era negru, Marele Lup Alb era prin logica alb... Şi şacalul negru era om ce putea deveni şacaş şi Lupul Alb a fost om ce a devenit lup!
Să vedem care este trăsătura principală a fiecăruia şi cea secundară:
Hermes Arcadianul : Principal la interior, secundar la exterior;
Hermes Trismegistos: Principal la exterior, secundar la interior;
Marele Lup Alb: Principal la interior, secundar la exterior;
Anubis(şacalul negru): Principal la exterior, secundar la interior.

Hermes Arcadianul este precum Lupul Alb, dar are funcţii precum Anubis.
Hermes Trismegistus este precum Anubis, dar are funcţii precum Lupul Alb.
Aici se poate vedea chiar foarte clar că se completează "unii pe alţii" (cu "" ce este acelaşi) şi în acelaşi timp toţi patru sunt nemuritori.

Acum ce treabă are Thoth în toată povestea asta? Ei bine el este cel care l-a învăţat pe Anubis tainele lui Ra(o parte din ele bineînţeles) şi a fost entitatea care s-a manifestat prin acesta în diferitele sale întrupări cum ar fi Hermes Trismegistos, Thot preotul egiptean, etc.
După ce ne dăm seama de acest lucru? Hermes în foarte multe din întruparile sale a oferit învăţaturi divine de orgine "solară" sau astrologice, etc, prin intermediul lunii. Marea Operă mai întâi este Lună şi apoi devine Soare. Thoth era discipolul lui RA - Soarele (inima si limba lui RA) şi era simbolizat de Lună.


Alchimiel, 22 martie 2009

3 comentarii:

  1. Corect! Asa este!
    .`.Nina Russell
    Note:
    Poate, poate, ar mai trebui adaugat ca aceasta paralela ANUBIS_HERMES in fapt face pe undeva si diferenta intre cunoasterea medicinei apei egiptene si a celei a focului alecsandrin.Aici fac referire strict la aplicatie, vezi "Povestea Regelui" ce a plcat la lupta si s-a inecat de atat sete band apa. (poveste alchimica).

    RăspundețiȘtergere
  2. adevarul e ca poti sa bei apa pana plesnesti si sa nu iti potolesti setea ca nu e apa care trebuie...:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mărturisire la focul Lui Zamolxe

    Doamne ne ştii, suntem poporul de zei şi de zâne.
    Cu focul aprins ne găsim astăzi de faţă cu Tine
    Cu inimi deschise spre Tine avem multe a-Ţi spune.

    Răul din noi Tu vei arde cu focul minune,
    Ştim că zeul Zamolxe ne-aduce adevărul. Bătrâne
    Doamne, promitem! Vom urma faptele bune.

    Ne sunt minţile treze de-a Ta-nţelepciune.
    Mântuitorului nostru Zamolxe multe-I vom spune,
    până ce focul sacru va fi doar un tăciune.

    RăspundețiȘtergere