vineri, 30 ianuarie 2009

+ Alchimie 4: Marea Opera




Alchimia in zilele noastre este putin cunoscuta oamenilor din lumea intreaga. Au disparut vremurile in care studentii din Apus mai ales cei de la medicina practicau Alchimia in speranta ca vor realiza Marea Opera a acestei Arte Perfecte. Pacat ca doar cativa au meritat recompensa pentru eforturile depuse in realizarea acestui obiectiv, lumea la un moment dat datorita lipsei de dovezi devenind chiar sceptica legat de existenta Pulberii Magice(Piatra Filosofala).
Hermes Trismegistus, Paracelsus, Roger Bacon, Philaletes, Nicholas Flamel, Arthepius si multi altii mai mult sau mai putin cunoscuti ne-au adus la cunostiinta importante dovezi legate de existenta acestei Mari Opere alchimice. Dovezile atesta puterea ei de a transforma omul din interior spre exterior - din inferior in superior, precum si puterea ei vindecatoare si de transmutare a metalelor inferioare in aur pur sau argint pur.
Alchimia este de doua tipuri: alchimie exterioara ce finalizeaza in cel de-al doilea tip, adica alchimia interioara. Acest lucru este important de stiut deoarece pentru a realiza Marea Opera omul trebuie sa fie un desavarsit al ambelor tipuri de alchimie.
Marea Opera reprezinta o pulbere rosu-purpurie, galbena (cea rosie nedesavarsita) sau alba (ptr Luna-Albedo- sau ptr Soare-desavarsita).
Obtinerea Marei Opere se incepe in zodia Berbecului sau a Taurului(Soarele exaltare in Berbec si Luna Exaltare in Taur), acest lucru variaza datorita influentelor planetare asupra materiei cu care se doreste inceperea. Deobicei se incepe de la Saturn(Magnezia) sau Jupiter, dar se poate obtine si din Marte(dureaza 3 zile), Venus sau Mercur. Acestea sunt toate metale imperfecte. Soarele si Luna in schimb sunt metale perfecte ce se pot obtine din Opera.
Fiecare dintre aceste metale se combina cu Antiamoniu, "unul simplu de culoare neagra"(Paracelsus) sau alb numit si Oxid de Magneziu sau Bismut(aceste substante nu sunt acelea chimice din Tabelul lui Mendeleev) care in combinatie cu primul alaturi de Saturn pot aduce Luna.
Paracelsus ne-a lasat importante retete ale Marei Opere intr-un limbaj ocult cunoscut doar adevaratilor spagyriti. El ne spune ca pentru a obtine aceast Arcan Perfect(arcan=medicament) trebuie sa despartim Magnezia in cele trei principii ale sale: Mercur, Sulf si Sare(Spirit, Suflet si Materie Fizica) care trebuiesc purificate si apoi unite la loc in rapoarte armonioase. Astfel obtinandu-se Piatra Filosofala - Magister al Vietii.

Calea pentru a intelege modul de preparare este scurta, se afla in noi si in jurul nostru(natura). In noi si in natura e scris cu mana lui Dumnezeu si nu cu mana omului.

“Dumnezeu nu a scris legile sale în pagini de carte, ci înainte de toate în inima, în mintea şi în spiritul vostru. [...] Scriptura este lucrarea omului, dar viaţa şi toate cele ce o găzduiesc sunt totdeauna lucrarea lui Dumnezeu. [...] De ce studiaţi şi vă agăţaţi cu atâta încăpăţânare de scripturile cele moarte, care nu sunt decât lucrarea mâinilor neîndemânatice ale omului?” - Extras din Evaghelia Pacii lui Ioan

Acestea sunt Cuvintele care vi le aduc in fata ale Apostolului Ioan si de asemenea si Paracelsus a spus Cuvinte asemanatoare legat de Arta Alchimica. Avem totul in jurul nostru, sa profitam de acest lucru in a atinge perfectiunea. Cunoasterea omului e mare, dar mai mare este Dumnezeu!


Alchimiel, 30 ianuarie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu